Annons

”Ormhuset” i Jordbro kan bli ommålat

Haninge Vissa tror att det är ett skämt. Andra retar sig på det. Ett missförstånd skapade ”ormhuset” i Jordbro. Nu ska D. Carnegie kolla upp vad det kostar att göra i ordning huset.
Foto: Kenneth Samuelsson
Ett missförstånd gjorde att huset på Södra Jordbrovägen 102-104 fick ormliknande mönster.

Hem & Hyra fick ett mejl till redaktionen med bilder på ett hus i Jordbro med ormliknande mönster som mer liknar en konstinstallation än fasaden på ett hyreshus.

Hyresgästen skriver ”Trodde det var ett skämt först, men så här ska tydligen huset se ut några år framöver”.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Bakgrunden är att hyresvärden D. Carnegie & Co i ett informationsbrev till hyresgästerna i området meddelat att de inte tänker måla över de gråa strecken i fasaden den närmaste framtiden.

Conny Alkelöw, regionchef på  D. Carnegie & Co,  förklarar bakgrunden till strecken i fasaden.

Annons

– Vi fick sprickor i fasaden som orsakade vattenskador och måste tätas. Men hantverkaren missförstod uppdraget och tätade överallt innan vi fick stopp på honom, säger han.

Läs ocksåAlbyberget – hyresgästerna blev en handelsvara

Han säger att de boende i området kallar huset ”ormhuset” och att Graflunds har fått en del telefonsamtal från hyresgäster som har åsikter och undrar vad det är.

– Från början gick vi ut med information om att vi inte skulle måla över strecken men jag ska kolla vad det kostar att måla över dem så får vi se om vi gör det, säger han.

Jonny H som bor mittemot huset har i alla fall sin åsikt klar över hur han tycker att hyresvärden ska agera.

Annons
Läs ocksåMimers försäljning i Västerås blev inte så illa som hon trodde

– Jag tycker man måste fixa det omedelbums, många i området retar sig på att de bara sprättade upp fasaden och inte åtgärdar det, säger han.

Läs också De blev utan spis i en månad FN-rapportörer varnar för Hembla som fastighetsägare Hyresgästföreningen kräver att D. Carnegie sänker hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.