Annons

Osbybostäder begärde 7 procent − fick 2,7

Osby Den nya hyran för Osbybostäders hyresgäster landar på en höjning på 2,7 procent i genomsnitt. Betydligt lägre än yrkandet.

Den första januari nästa år höjer Osbybostäder hyran med i genomsnitt 2,7 procent. Om du har en hyra på 5 000 kronor blir det en hyreshöjning med 135 kronor.

Bostadsbolaget yrkade på hela 7,22 procent. Orsaken var bland annat ökade taxekostnader samt att kommunen hade planer på att fördubbla borgensavgiften (från 0,2 procent till 0,4 procent). Hyresgästföreningen och Osbybostäder tecknande förra året ett tvåårigt avtal, men uppgörelsen har en klausul att vid större förändringar ska partarena träffas. Enligt Hyresgästföreningen beror hyreshöjningen bland annat på den allmänna kostnadsutvecklingen och på bolagets underhållsbehov.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Även om uppgörelsen ligger på en högre nivå än för omgivande kommuner är vi nöjda med att uppgörelsen innebär en klart lägre nivå än vad företaget sa sig behöva, säger Hyresgästföreningens förhandlare Peter Olsén i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Grannen misstänks ha satt fyr på lägenhetsdörren - "panikångest deluxe" Eldhärjat hus rivs – hyresgästerna sägs upp Osbybostäders styrelse byts ut Osbybostäder höjer hyran med 1,27 procent Sista steget tas i Umeå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.