Annons

Östersundshem föreslår mindre hyreshöjning

Östersund Hyresgästföreningen har gått ut med en nollvision inför årets hyresförhandlingar. Något som kanske uppmärksammats av Östersundshem som inte går ut alltför hårt i sitt första krav.

Östersundshem har meddelat Hyresgästföreningen att man vill förhandla om en hyreshöjning på 0,8 % från 1 januari 2016.

För en lägenhet med en hyra på 4000 kronor innebär det i så fall en höjning på 32 kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Höjningskravet beror bland annat på ökade kostnader för underhåll, men även för kommunala taxor.

– Vårt yrkande är väldigt lågt i förhållande till de behov vi ser idag och imorgon och till de yrkanden som görs på andra ställen i landet. Vi har lagt detta yrkande med anledning av att vi nu befinner oss i en mycket bra dialog med Hyresgästföreningen om ett helt nytt hyressättningssystem, där vi har stora förhoppningar om att få rätt hyra för våra hyresgäster, säger vd för Östersundshem, Daniel Kindberg.

Annons

Hyresgästföreningen tycks även vara nöjda med utgångsläget.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

– Jag tycker det är ett krav som visar att Östersundshem tar hänsyn till de låga kostnader som är i dag i form av taxor, låg inflation och ett stabilt lågt ränteläge, säger förhandlare Hasse Dahl på Hyresgästföreningen.

– I kravet så har de velat ha täckning för taxor som går upp, exempelvis vattentaxan som ökar med sex procent och ökande kostnader kring underhåll och reparationer.

Annons

Förhandlingarna startar den 26 oktober.

Läs ocksåVärden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur"Bild på hyreshus lie på avstånd. En text med citationstecken syns i höga hörnet. I de två meningarna står: " Idag har jag 16 gr inne o inget varmvatten. "Fel du har 20 grader."
Läs också Så blir din hyra i Kalmar län 2024 Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.