HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Pendling från Ronneby en god affär

Blekinge ​En tvåa i Karlskrona kostar mycket mer än en i Ronneby, det visar statistik som Bostadsportal.se tagit fram utifrån annonserna på sin webb. För den som är beredd att pendla kan en flytt till Ronneby vara en idé.

​I Ronneby är den genomsnittliga tvårumslägenheten (i annonserna på Bostadsportal.se) mindre än i Karlskrona, men den är å andra sidan betydligt billigare, även omräknat till samma storlek som Karlskronalägenheten. Där kostar en lägenhet på 61 kvadrat 5 372 kronor, en lika stor lägenhet i Ronneby skulle kosta 4 361 kronor i månaden.
Statistik som SCB tagit fram åt Hyresgästföreningen visar också att fler personer pendlar från Ronneby till Karlskrona än åt andra hållet. Om det beror på att det är billigare att bo i Ronneby, eller rent av trivsammare må vara osagt. Pendlingen kan ju också bero på att det finns fler arbetstillfällen i Karlskrona.

Fakta: Tvårumslägenhet


Karlskrona: 61 kvadrat, 5 372 kronor (1 056 kr/m2 och år)
Ronneby: 56 kvadrat, 4 002 kronor (858 kr/m2 och år)
Pendling
Antal som pendlar från Karlskrona till Ronneby: 1 355
Antal som pendlar från Ronneby till Karlskrona: 2 074
Antal som bor och arbetar i Karlskrona: 25 476
Antal som bor och arbetar i Ronneby: 9 184Källa: SCB, siffrorna avser 2008

Läs också Hyresgäst i Halmstad vill få hyran sänkt med över 1 300 kronor Pendling från Ljungby kan bli en god affär

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.