Annons

Peter Petersson hotas med vite om 250 000

Kalmar Samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar hotar fastighetsägaren Peter Petersson med ett vite om 250 000 kronor. Det är kontentan av det beslut som nämnden fattade i förrgår.

​Har Petersson inte åtgärdat de omfattande problemen med fukt och mögel i en lägenhet på Lorensbergsgatan i Kalmar senast 1 februari 2011 kan vitet komma att dömas ut.

Klagomålen på lukt och vattenläckor nådde Peter Petersson redan hösten 2009. I december förelade samhällsbyggnadsnämnden honom att utreda problemen och vidta åtgärder. Han överklagade dock så långt det gick innan ärendet åter hamnade på samhällsbyggnadsnämndens bord i somras. Efter det gjordes en utredning, men ännu har inga åtgärder vidtagits. Nu har fastighetsägaren på sig till 1 februari 2011 att göra detta och rapportera till samhällsbyggnadskontoret. Gör han inte det hotas han av ett sammanlagt vite på 250 000 kronor.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Fakta: Fler ärenden

​ 

Peter Petersson har ytterligare ett pågående ärende just nu. Han äger tillsammans med Henrik Ahlqvist ett studentboende på Drottning Margaretas väg i Kalmar. Boendet dömdes i slutet av oktober ut av samhällsbyggnadsnämnden, som också beslöt om boendeförbud. Förbudet är dock tillfälligt upphävt av länsstyrelsen som nu har ärendet på sitt bord efter ett överklagande från fastighetsägarna.

Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Rebecka bor i fukt och mögel – felanmälningarna fastnar hos värden Värden felbedömde fuktskador – nu tvingas Miriam och hennes grannar flytta Möglet har tagit greppet om deras hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.