HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Platen bygger nytt i Gamla stan

Motala Bostadsstiftelsen Platen bygger 40 nya lägenheter i Gamla stan i Motala. Det betyder att en del av de grönytor som nu finns mellan husen försvinner.

Frågan om förtätning i Gamla stan har blivit en långbänk. Platen har byggrätt på fyra tomter mellan de befintliga husen. Men arbetet med detaljplanen har tagit tid och Platen har bland annat fått tänka om när det gäller husens utseende för att de ska smälta in bättre i miljön. Men nu har de sista pusselbitarna fallit på plats och Platens styrelse har beslutat att börja bygga på de två av tomterna som ligger närmast centrum, längs med Bispmotalagatan vid Nedre Borgmästaregatan och Nedre Rådmansgatan.

– Det blir trevåningsbyggnader med 20 lägenheter i respektive huskropp, berättar Platens styrelseordförande Maj Bergendahl (S).

Läs ocksåMagnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”Magnus Taube lägger halva pensionen på sin nybyggda trea på Packhusgatan i Malmö.

Beroende på efterfrågan så kan de andra två tomterna också komma att bebyggas senare.

– Det här blir ett jättebra tillskott i Gamla stan där många vill bo och efterfrågan på lägenheter är stor, säger Maj Bergendahl.

Annons

Förtätningen innebär att grönytor tas i anspråk. Maj Bergendahl är medveten om att det kan finnas synpunkter på det.

Läs ocksåSå snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?”

– Jag har hört lite grann om det, men inga större klagomål. Det kommer också att bli en hel del grönytor kvar. Trots att vi förtätar så bygger vi inte så tätt. De flesta åsikter vi har fått har varit positiva.

Hon kan inte svara på när de båda husen kommer att vara klara för inflyttning.

Annons

– Jag har inte den uppgiften här och nu. Men vi hoppas att kunna komma i gång med bygget så snart som möjligt, kanske under april.

Läs också"Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klorMontage
Läs också Offentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskar Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.