Annons

Plockade bort prylarna utanför dörren och får bo kvar

Växjö En hyresgäst i Växjö fortsatte att lämna grejer utanför sin lägenhetsdörr, även om han blev tillsagd att låta bli, och riskerade att bli vräkt. Men han får bo kvar.

Vi har tidigare berättat att Växjöbostäder vill att lägenhetskontraktet med hyresgästen, en 67-årig man, inte ska förlängas så att han tvingas flytta.

Anledningen är de prylar hyresgästen upprepade gånger förvarar utanför sin lägenhetsdörr på tredje våningen i ett hyreshus i Växjö.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresnämnden konstaterar att det är vid tre tillfällen som hyresgästen lämnat saker utanför sin dörr. ”Inget annat har gjorts gällande i ärendet än att NN, efter tillsägelse, plockat bort sakerna”, skriver nämnden i sitt beslut.

Annons

Hyresnämnden beslutar att hyresgästen får bo kvar.

I beslutet skriver nämnden att hyresgästen överträtt viktiga ordningsregler, men att förvaringen varit kortvarig och det har varit fråga om ganska få saker. Att han därtill plockat bort sakerna efter tillsägelse gör att överträdelsen inte är så pass allvarlig att hyresavtalet ska upphöra.

Läs ocksåSå blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt”Händer som river ett hyreskontrakt. Man som tittar rakt fram.

Läs mer:

Annons

Riskerar vräkning för prylar utanför dörren

Läs också Betalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuld Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Sonen Elijah sades upp när pappan dog hastigt – tvingas flytta från lägenheten där han vuxit upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.