HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Pojkvän flyttar – hyresgäst får behålla kontrakt

Svalöv På grund av de många och högljudda bråken förlorade kvinnan i Svalöv sitt hyreskontrakt. Men när hon separerade från sin pojkvän fick hon en ny chans.
Foto: Gry Ellebjerg
Hyresgästen i Svalöv uppger att störningarna i fastigheten till stor del har berott på hennes före detta pojkvän. Kvinnan på bilden har inget med händelsen att göra.

Enligt hyresvärden har de högljudda bråken varit en del av ljudbilden i hyresfastigheten under lång tid. Grannarna har bland annat klagat på höga röster samt dunsar från den aktuella lägenheten.

I januari valde hyresvärden att avsluta hyresgästens kontrakt. Månaden efter eskalerade bråken ytterligare. Enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö har de boende i huset uppgett att bråken var så häftiga att väggarna i huset skakade. 

Läs ocksåMångmiljonmannen – så fixade Tobbe tillbaks ockerhyror

Eftersom hyresgästen inte flyttade trots uppsägningen möttes parterna i hyresnämnden. I nämnden bekräftade kvinnan att de påstådda störningarna hade ägt rum. Hon berättade även att det var hennes före detta pojkvän som var orsaken till störningarna. Eftersom paret har separerat gick värden med på att låta hyresgästen bo kvar under förutsättningen att ett korttidskontrakt, med en månads uppsägningstid, upprättades.

Läs också Anklagelser om kattskit och vårdslös bilkörning Hyresgäster får rätt till kraftiga hyressänkningar i historisk dom Över hundra miljoner lämnar skånska hyresvärdar Sena hyror, bråk och brutna löften – nu riskerar hyresgästen kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.