Annons

Politiker värvas till nattfotbollen i Oxhagen

Örebro I stället för prat i Rådhuset - fotboll i Oxhagen. Hyresgästföreningen värvar Örebropolitiker att delta i nattfotbollen för att skapa kontakter mellan två grupper som sällan möts.

Nattfotbollen i Oxhagen går in i andra halvlek. Fem helger är avklarade och fem återstår. 

Enligt Hyresgästföreningen och HUVA som driver projektet har mellan 70 och 100 ungdomar dykt upp för att spela varje helgkväll. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Runt 30 är tjejer och vi är glada att nå dem. Först hade vi tänkt dela upp i kill- och tjejlag men det har visat sig att det inte behövs eftersom vi i stället valt att jobba mycket med attityder och relationer. Vi kör med ”fair play ”och kan se att det fått killarna att bli mycket bättre i sitt bemötande mot tjejerna, säger Hemn Ghaderi som är samordnare i projektet och ingår i HUVA, Hyresgästföreningens unga vuxna ambassadörer.

Med fem helger kvar att spela, kläckte en av HUVA-medlemmarna, Tom Olsson, idéen om att förstärka offensiven och leta nyförvärv – bland politikerna i Rådhuset.

– Vi utmanar dem att delta. Det är lätt att sitta i rådhuset vid torget och säga att man vill göra saker för Oxhagen. Vi vill visa dem nattfotbollen och för att se hur vi kan komma vidare med det som påbörjats i höst och vinter. Målet är att vi ska få en konstgräsplan, säger Tom Olsson.

Annons
Läs ocksåMauritz ville sätta upp en laddstolpe: Kallduschen – inget bidrag till hyresgästerMauritz står på gården där han bor. Till vänster skymtar en parkerad bil

Förhoppningen är att det här ska skapa kontakter mellan två grupper som sällan möts: politiker och ungdomar i Oxhagen.

– Det skulle vara bra för ungdomarna att träffa politikerna, att minska avståndet mellan dem. Och bra för politikerna att lämna skrivborden och få en reell och emotionell känsla för ungdomarna i Oxhagen, säger Hemn Ghaderi.

Matchen är tänkt att hållas i första veckan av augusti. Förutsatt att några politiker tackar ja till värvningarna – som ska börja göras i slutet på denna vecka.

Läs ocksåDystra kartläggningen: Inga stöd till hyresgäster att vänta – politikerna håller i pengarna

– Vi vet ju att det är sommar och många är borta, men jag är ändå hoppfull. Vi vill få både manliga och kvinnliga politiker att ställa upp – så att det inte bara blir gubbar på planen, säger Tom Olsson.

Annons

Dessutom har Hyresgästföreningen fått hintar från Örebro kommun om att det kan bli några veckors förlängning på projektet med nattfotbollen.

– Det är inte riktigt klart än, men Örebro kommun har visat intresse för att vi driver projektet ytterligare några veckor, säger Hemn.

 Läs vad kommunalrådet Kenneth Nilsson säger om utmaningen.

Läs också Ministerns luddiga besked om renovräkningarna: ”En viktig diskussion” Så ska poddande politiska motståndare lösa bostadskrisen Delar av Bjuvsbostäder nu till salu

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.