Annons

Politikern: ”Bygg mer blandat”

Göteborg Kommunalrådet Ulf Kamne är inte förvånad över höga inkomster i nybyggda stadsdelar. Men han oroas över att man hittills mest byggt för en viss grupp, och vill se billiga nybyggen.
Foto: Catharina Fyrberg
Kommunalråd Ulf Kamne (MP) har en vision om hur Göteborg bör bebyggas, och vill se fler billiga nybyggen.

Ulf Kamne (MP) är kommunalråd i Göteborg med särskilt ansvar för stads- och bostadsfrågor. Han tycker det finns en risk med att nybyggda områden kan bli för enhetliga.

 – Det är aldrig bra om ett område blir för homogent. Om man rör sig i miljöer där folk har olika yrken, olika etnicitet, olika inkomster så blir samhället bättre. Det är mitt ideal.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Men det är en annan aspekt av bostadsbyggandet som oroar Ulf Kamne mer.

Annons

– Det är ett generellt problem om man bara bygger lägenheter som vissa i samhället inte har råd med, säger han.

De senaste åren har den politiska majoriteten i Göteborg lanserat flera förslag på bostadsfronten. Man har slopat inkomstkravet för att få hyra i kommunens bostadsbolag, och lovat att en viss del av nybyggda hyresrätter ska ha låga hyror. På sikt tror Ulf Kamne att man kommer nå målet om blandat boende.

Läs ocksåHyresgäster slipper chockhöjd hyra – bankbolag får rätt till 40 miljoner i statligt bidragUtsnitt av tre översta våningarna på ett hus sett snett nedifrån. träfasad och balkonger åt vänster, gaveln i grått material åt höger. Blå himmel med ett litet moln i bakgrunden. Hyresgäster i tre hus i Rickomberga riskerade kraftiga hyreshöjningar på grund av en rättstvist runt om fastighetsägaren hade rätt till statligt investeringsstöd.

– Det är helt avgörande. Vi i Göteborg kan inte vänta på att staten ska göra någonting.

Annons

LÄS MER:
Inflyttade i nybyggt tjänar mer

Läs också Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Multisjuka Fatana och hennes make kastas ut – först i kö på samma lägenhet men har för låg inkomst Bankbolag tvistar om 40 miljoner i investeringsstöd för hyreshus – kan drabba hyresgästerna Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.