Annons

Politikern: ”Bygg mer blandat”

Göteborg Kommunalrådet Ulf Kamne är inte förvånad över höga inkomster i nybyggda stadsdelar. Men han oroas över att man hittills mest byggt för en viss grupp, och vill se billiga nybyggen.
Foto: Catharina Fyrberg
Kommunalråd Ulf Kamne (MP) har en vision om hur Göteborg bör bebyggas, och vill se fler billiga nybyggen.

Ulf Kamne (MP) är kommunalråd i Göteborg med särskilt ansvar för stads- och bostadsfrågor. Han tycker det finns en risk med att nybyggda områden kan bli för enhetliga.

 – Det är aldrig bra om ett område blir för homogent. Om man rör sig i miljöer där folk har olika yrken, olika etnicitet, olika inkomster så blir samhället bättre. Det är mitt ideal.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men det är en annan aspekt av bostadsbyggandet som oroar Ulf Kamne mer.

Annons

– Det är ett generellt problem om man bara bygger lägenheter som vissa i samhället inte har råd med, säger han.

De senaste åren har den politiska majoriteten i Göteborg lanserat flera förslag på bostadsfronten. Man har slopat inkomstkravet för att få hyra i kommunens bostadsbolag, och lovat att en viss del av nybyggda hyresrätter ska ha låga hyror. På sikt tror Ulf Kamne att man kommer nå målet om blandat boende.

Läs ocksåHyresvärden som går mot strömmen - här är det lättare att få lägenhetMalmö, pengar och Olof Andersson, vd Trianon.

– Det är helt avgörande. Vi i Göteborg kan inte vänta på att staten ska göra någonting.

Annons

LÄS MER:
Inflyttade i nybyggt tjänar mer

Läs också Boende ska skonas från hyressmäll - paus för "rättvisa hyror" Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Hyresgäster slipper chockhöjd hyra – bankbolag får rätt till 40 miljoner i statligt bidrag Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.