Annons

Privatvärdarna i Ulricehamn vill höja hyrorna med 2,8 procent nästa år

Ulricehamn Privatvärdarna är först ut att begära hyresförhandling med Hyresgästföreningen om nästa års hyror i Ulricehamn. I sluten av veckan väntas krav för övriga orter i Sjuhäradsbygden.
Höjningskravet i Ulricehamns centralort är 2,8 procent och utanför tätorten 2,2 procent. Ökade kostnader för energi, kommunala taxor och avgifter och byggnation är orsaken till höjningskraven för de cirka 1 000 lägenheterna i Ulricehamns kommun.
Hans-Åke Henriksson, fastighetskonsult för Fastighetsägarna i Borås, anser att budet är återhållsamt och försiktigt.
– Det finns ett förväntat inflationstryck nästa år, tillsammans med ökade kostnader gör det att vi behöver höja hyrorna, säger han.
Vid årsskiftet träder nya regler i kraft när det gäller hyresförhandlingarna. Tidigare har allmännyttan i praktiken haft förhandlingsmonopol, men så är det alltså inte längre. Därför går privatvärdarna ut före allmännyttiga Stubo i Ulricehamn.
Förhandlingen börjar snarast enligt Hans-Åke Henriksson, därefter följer övriga orter.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.