HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Problemen som ligger i grunden är inte lösta”

Göteborg Gårdstensbostäder är mer måna om att putsa sitt varumärke än att nå resultat. Det anser Nenad Nikolic, ordförande i Vår betong.
Foto: Gustaf Görfelt
Nenad Nikolic är ordförande i Vår betong. Vid nyår tog projektpengarna slut och sedan dess är föreningen hemlös.

Nenad Nikolic är uppvuxen i Gårdsten och ordförande i föreningen Vår betong

– Gårdstensbostäder har varit totalt ointresserade av att samverka med oss, fast vi har fått flera grovt kriminella att sluta med brott och börja jobba. De misstror oss, säger Nenad Nikolic.

Läs ocksåStarka reaktioner på hyreshöjning i Göteborg – ”empatistört”

Han menar att Gårdstensbostäder har ett kontrollbehov, där det är viktigare att allt ser bra ut än att det faktiskt ger resultat.

–  Om nåt skulle gå snett så vill de inte att det ska stänka på dem. Det finns en intressekonflikt i deras arbete, jobbar de för sitt varumärke eller för dem som bor här?

Nenad Nikolic anser också att Gårdstensbostäder har intresse av att överdriva sina framgångar. Även om det ser finare ut i Gårdsten nu än när han var liten, så har ganska lite förändrats i grunden. Segregationen och de ekonomiska klyftorna består.

Läs ocksåNu höjs hyrorna för 73 000 hushåll i Göteborg

– Jag gillar miljön i Gårdsten, atmosfären här är ärlig och kamratlig. Men de ekonomiska problemen som ligger i grunden är inte lösta.

LÄS MER: Experimentet Gårdsten – framgång eller intrång?

Läs också Sveriges största hyresförhandling kör fast – för tredje året i rad Bytesaffär ska ge billigare lägenheter i Gårdsten Göteborgsvärdar vill höja hyran med flera hundralappar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.