HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Protesterar mot planerat vinstuttag

Lund De styrande i Lund vill plocka ut 20 miljoner kronor extra från LKF. Dubbelbeskattning, menar Hyresgästföreningen som planerar en demonstration före kommunfullmäktige ikväll torsdag.
Manifestation mot vinstuttag från LKF. Bengt Karlsson, ordförande i Hyresgästföreningen i Lund, samtalar med Hanna Gunnarsson (V). Längst till vänster står Mats Olsson (V).
Foto: Anders Högmark
Bengt Karlsson, ordförande i Hyresgästföreningen i Lund, samtalar med Hanna Gunnarsson (V). Längst till vänster står Mats Olsson (V). Bilden är från Hyresgästföreningens demonstration mot vinstuttag sommaren 2018.

En privatperson i Lund har startat en namninsamling för att stoppa vinstuttaget. Och inför kvällens kommunfullmäktige på Polhemsskolan i Lund arrangerar Hyresgästföreningen en demonstration för att stoppa det som de betraktar som en dubbelbeskattning av hyresgästerna. Enligt föreningens beräkning skulle uttaget motsvara 2 094 kronor per lägenhet.

Det är inte första gången Hyresgästföreningen engagerar sig i frågan. Senast i somras när kommunfullmäktige hade frågan uppe var Hyresgästföreningen på plats med ett femtiotal personer och då beslutades det att inget extra uttag skulle göras. Men sedan dess har det varit val och den politiska kartan har ritats om. Den nu styrande kvintetten, som består av de fyra borgerliga partierna och Förnyalund, stryker den skattehöjning som det tidigare rödgröna styret fick igenom i somras. Och samtidigt vill de plocka ut 20 miljoner kronor mer från LKF.

Läs ocksåBostadsbolag töms på miljoner

– Beslutet om värdeöverföringen från LKF fattas i samband med den övriga budgeten, det är därför lätt att den här viktiga frågan försvinner i mängden. Ju fler vi är på plats innan fullmäktige och ju fler som skriver under namninsamlingen, desto tydligare visar vi vilken viktig fråga det här är, säger Bengt Karlsson, ordförande i Hyresgästföreningen i Lund.

Läs också Hyrde ut till inneboende minst 100 gånger via Airbnb – 69-årig ”superhost” tvingas flytta Grannarna vill stoppa värdens planer: "Kommer att bli rena kyrkogården" Anklagades för svartuthyrning - då räddade pandemin Bengts och Evas hyreskontrakt Västsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.