Annons

Räddningstjänsten: Hyreshuset har blivit olagligt hotell

Nyheter Stora råttor på gården är kanske den tydligaste signalen på att allt inte står rätt till. Enligt räddningstjänsten bedriver ägaren olaglig hotellverksamhet.

Grannarna i huset på Hövitsmansgatan i Helsingborg larmar över en råttinvasion. De håller till bland soporna men tar sig också över till grannfastigheter och balkonger. Läs mer om det här.

Efter att ha fått indikationer på att det bodde omrimligt många personer i huset gjorde Räddningstjänsten Skåne nordväst, tillsammans med polisen och andra kommunala verksamheter, en inspektion i december. Räddningstjänsten tittade framför allt på brandskyddet som visade sig vara undermåligt för vad som pågår i huset.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi bedömning är att det inte används som ett flerbostadshus utan som hotell eller vandrarhem, som det inte finns tillstånd för, säger brandingenjör Anna Brand som var med under inspektionen.

Annons

Istället för lägenheter hyrs enskilda rum ut för mellan 3 500 och 4000 kronor och enligt folkbokföringen bor mellan 30 och 35 personer på adressen som har nio lägenheter.

Räddningstjänsten har beslutat om ett löpande vite på 120 000 kronor baserat på de förmodade hyresintäkterna. Då ägaren inte hade vidtagit några åtgärder vid en senare inspektion ska de nu ansöka om utdömande av vitet vid förvaltningsrätten i Malmö.

Läs ocksåSå renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

– Det ska inte löna sig att bedriva verksamhet som inte är okej, säger Anna Brand.

Annons

Hem&Hyra har inte kunnat nå fastighetsägaren.

Läs också Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Ninni plågades av råttor i över ett år – nu sprider sig problemen till nya orter Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor Här gnager råttorna sönder hyresgästernas bilar: ”Tänk om bromsarna slutar fungera”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.