HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rekordstor ombildning i hamn

Täby I mitten av november tog Brf Fällbänken 1 över Akelius lägenheter i Gribbylund. Ombildningen är en av de största i länet.

De 395 hyresrätterna i Gribbylund har ombildats till bostadsrätter. Akelius sålde till bostadsrättsföreningen Fållbänken som övertog fastigheterna i mitten av november. Affären har kritiserats för att ta stora risker i och med hög låneandel för föreningen.

Enligt bostadsrättsföreningen har 75 procent av de boende valt att köpa sina lägenheter. Täby kommun kommer dock inte att köpa de trettiotal lägenheter de har hyreskontrakt på. Dessa kommer i stället att fortsätta hyras, men nu av bostadsrättsföreningen.

Läs ocksåStriden inte över – dragkampen om ombildningar väcker oro och hopp i Göteborg
Läs också Maktskifte stoppar ombildningar i Göteborg Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget Kvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.