Annons

Rekordunga byggare

Gävle Kommunalråd i bygghjälmar och spadar med tredubbla handtag brukar vara det som finns på bilderna från byggstarter. Men när Gavlegårdarna satte spadarna i marken för sina nya åttavåningshus i Sätra var byggarna yngre, mycket yngre.
Foto: Gavlegårdarna
Barnen på Sätragårdens förskola fick ta de första spadtagen när Gavlegårdarna bygger 117 nya lägenheter.

30 barn från Sätragårdens förskola var de som fick ta de första spadtagen och koncentrationen var det, som syns på bilden ovan, inget fel på.

De nya husen kommer att få sammanlagt 117 lägenheter, ettor, tvåor och treor, och husen blir grannar till förskolan.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag tycker det är kul att barnen på förskolan är med och inviger bygget. Dels för att de har första parkett under hela bygget, men även för att de kanske är just de som en dag kommer att bo i lägenheterna”, skriver Ulf Gavlefors, Senior byggprojektledare på Gavlegårdarna, i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.