Annons

Rikskänd för råttor frågar sig: Är jag en bov?

Nyheter Hans hus i Helsingborg blev rikskänt för råttor som sprang runt bland soporna. Nu frågar han sig: Är jag en bov? Behöver jag advokat?

Huset på Hövitsmansgatan i Helsingborg blev rikskänt när grannarna tog tog bilder på stora råttor som sprang över gården och ibland upp på deras balkonger. Bland annat SVT visade bilderna. Mannen själv har under flera år varit svår att nå för myndigheterna.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Räddningstjänsten har konstaterat att ägaren bedriver förbjuden hotell/vandrarhemsverksamhet och har beslutat om ett löpande vite på 120 000 kronor i månaden så länge verksamheten pågår. De har ansökt om utdömande av vitet vid förvaltningsrätten i Malmö. Där har ägaren i veckan yttrat sig i en många sidor långt dokument.

Han hänvisar till tidningsartiklar och myndighetsbeslut som ligger bifogade. Han berättar att han sedan länge har hyrt ut rum i huset. Han mäktar inte med några stora renoveringar men han tycker att han visar god vilja att huset ska bli brandsäkert.

Avslutningsvis konstaterar han:

Annons
Läs ocksåNu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende”En tvådelad bild. Ena delen visar en äldre kvinna och en yngre man som står tätt intill varandra. och ler båda två. De är klädda i stövlar och handskar. Den andra delen visar gurkor.

– De skulle gått på mig när jag var ung och kunnat göra någonting. Jag är för gammal nu, får bara en månad på mig att ställa om en fastighet som varit i bruk under 50 år. Är jag en bov. Behöver jag en advokat? Dömd av allmänheten.

Förvaltningsrätten i Malmö ska nu gå igenom handlingarna och komma fram till ett beslut.

Läs också:

Läs ocksåNinni plågades av råttor i över ett år – nu sprider sig problemen till nya orter

Här har råttorna tagit över

Annons

Räddningstjänsten: Hyreshuset har blivit olagligt hotell

Vite på 30 000 för sopor som lockar råttor

 

Läs också Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor Här gnager råttorna sönder hyresgästernas bilar: ”Tänk om bromsarna slutar fungera” Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.