HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ringde på hos grannen – blev slagen i ansiktet

Helsingborg När hon gick upp till sin granne och bad honom att inte väsnas fick hon ett slag i ansiktet. Nu förlorar grannen i Helsingborg sitt hyreskontrakt.
Foto: Gry Ellebjerg/Genrebild

Det var inte första gången som det hördes skrik och smälldes i dörrar. Enligt tingsrättens dom gick kvinnan, som bor i en lägenhet under, denna gång upp, ringde på, frågade varför han förde oväsen och bad honom vara ”snäll” och inte smälla i dörren.

När hon sedan vände sig om för att gå därifrån tog grannen sats och slog henne med handen i ansiktet.

Läs ocksåSara - ännu ett offer för nämndens långa kötider

I Helsingborgs tingsrätt dömdes mannen i början av året till ringa misshandel och eftersom kvinnan blev slagen i sitt trapphus ansåg rätten att hon hade blivit utsatt för en allvarlig kränkning. Förutom 40 dagsböter dömdes mannen även att betala 5 000 kronor i kräkningsersättning.

Nu förlorar helsingborgaren även sitt hyreskontrakt. Efter misshandeln har kvinnan varit rädd och har gått omvägar för att inte stöta på sin granne. I februari blev han uppsagd och hyresvärden vände sig till hyresnämnden i Malmö för att kunna avhysa honom.

Enligt nämndens beslut har mannen ”genom att angripa en granne med slag i ansiktet” gjort sig skyldig till en särskild allvarlig störning och har inte längre rätta att behålla sitt hyreskontrakt.

Läs också25 miljoner plockas ur Helsingborgshem – årligen

Mannen måste omedelbart lämna sin lägenhet och gör han det inte självmant kan han bli avhyst på egen bekostnad.

Läs också Hyresnämndens nya chef: vi har problem Kaos på hyresnämnden - Maarit betalar priset Sades upp efter svartuthyrning - men hyresgästen ger inte upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.