Annons

Ringde på hos grannen – blev slagen i ansiktet

Helsingborg När hon gick upp till sin granne och bad honom att inte väsnas fick hon ett slag i ansiktet. Nu förlorar grannen i Helsingborg sitt hyreskontrakt.
Foto: Gry Ellebjerg/Genrebild

Det var inte första gången som det hördes skrik och smälldes i dörrar. Enligt tingsrättens dom gick kvinnan, som bor i en lägenhet under, denna gång upp, ringde på, frågade varför han förde oväsen och bad honom vara ”snäll” och inte smälla i dörren.

När hon sedan vände sig om för att gå därifrån tog grannen sats och slog henne med handen i ansiktet.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

I Helsingborgs tingsrätt dömdes mannen i början av året till ringa misshandel och eftersom kvinnan blev slagen i sitt trapphus ansåg rätten att hon hade blivit utsatt för en allvarlig kränkning. Förutom 40 dagsböter dömdes mannen även att betala 5 000 kronor i kräkningsersättning.

Annons

Nu förlorar helsingborgaren även sitt hyreskontrakt. Efter misshandeln har kvinnan varit rädd och har gått omvägar för att inte stöta på sin granne. I februari blev han uppsagd och hyresvärden vände sig till hyresnämnden i Malmö för att kunna avhysa honom.

Enligt nämndens beslut har mannen ”genom att angripa en granne med slag i ansiktet” gjort sig skyldig till en särskild allvarlig störning och har inte längre rätta att behålla sitt hyreskontrakt.

Annons
Läs ocksåKvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuldHyreslagen och ett trapphus

Mannen måste omedelbart lämna sin lägenhet och gör han det inte självmant kan han bli avhyst på egen bekostnad.

Läs också Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!" Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.