Annons

Ringde på hos grannen – blev slagen i ansiktet

Helsingborg När hon gick upp till sin granne och bad honom att inte väsnas fick hon ett slag i ansiktet. Nu förlorar grannen i Helsingborg sitt hyreskontrakt.
Foto: Gry Ellebjerg/Genrebild

Det var inte första gången som det hördes skrik och smälldes i dörrar. Enligt tingsrättens dom gick kvinnan, som bor i en lägenhet under, denna gång upp, ringde på, frågade varför han förde oväsen och bad honom vara ”snäll” och inte smälla i dörren.

När hon sedan vände sig om för att gå därifrån tog grannen sats och slog henne med handen i ansiktet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I Helsingborgs tingsrätt dömdes mannen i början av året till ringa misshandel och eftersom kvinnan blev slagen i sitt trapphus ansåg rätten att hon hade blivit utsatt för en allvarlig kränkning. Förutom 40 dagsböter dömdes mannen även att betala 5 000 kronor i kräkningsersättning.

Annons

Nu förlorar helsingborgaren även sitt hyreskontrakt. Efter misshandeln har kvinnan varit rädd och har gått omvägar för att inte stöta på sin granne. I februari blev han uppsagd och hyresvärden vände sig till hyresnämnden i Malmö för att kunna avhysa honom.

Enligt nämndens beslut har mannen ”genom att angripa en granne med slag i ansiktet” gjort sig skyldig till en särskild allvarlig störning och har inte längre rätta att behålla sitt hyreskontrakt.

Annons
Läs ocksåGrannens hundar retade upp hyresgäst – kan vräkas för misshandel av matte

Mannen måste omedelbart lämna sin lägenhet och gör han det inte självmant kan han bli avhyst på egen bekostnad.

Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.