Annons

Robertsfors tryggast i Sverige

Västerbotten ​Vill du undvika att råka ut för våldsbrott ska du flytta till Robertsfors kommun. Där är det nämligen tryggast i landet, visar statistik som Hem & Hyra tagit fram. Annat är det i Åsele.

​Hem & Hyra har tagit fram statistik över antal våldsbrott per 100 000 innevånare i samtliga landets kommuner. Åsele kommun återfinns redan på plats sju. Enligt statistiken är det alltså större risk att råka ut för våldsbrott i Åsele än i flera av storstädernas stadsdelar. 

– Sådan här statistik ger fel signaler. Vi har inte fler problem här än någon annanstans, försäkrar Åseles kommunalråd Bert-Rune Dahlberg (S).

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Att det skulle vara våldsamt här stämmer inte med hur vi upplever verkligheten.

Bert-Rune Dahlbergs motsvarighet i Robertsfors, Patrik Nilsson (S), har desto mer att glädjas åt. Den kommun han styr är bevisligen tryggast i Sverige.

Annons

– Naturligtvis är det glädjande. Det begås överhuvudtaget få brott i Robertsfors. I våra medborgarenkäter trycker Robertsforsborna ofta just på det, att de känner sig trygga i kommunen.

Läs ocksåRobertsforsbostäder säljer lägenheter

Är ni särskilt snälla i Robertsfors?

 Man kan alltid hoppas på det! Men njae, det finns troligen andra orsaker som bidrar. Till exempel att vi är en liten kommun där alla känner alla och där såväl myndigheter som människor försöker samverka. 

Annons

 

Läs ocksåMånga oförutsedda kostnader för RoBo

Fotnot: Statistiken är hämtad från Brottsförebyggande rådet och gäller för 2010. Med våldsbrott avses misshandel, våldtäkt och rån utomhus där gärningsman och offer inte känner varandra.

Fakta: Så här kollar du om ditt hus är godkänt

Läs också Kräver höjda hyror i Robertsfors Läget avgörande för kötiden för lägenhet i Västerbotten Krav på hyreshöjningar i Norsjö och Robertsfors

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.