HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rökfritt när Nyköpingshem bygger nytt

Nyköping Nyköping får sina första helt rökfria lägenheter när det efter årsskiftet blir inflyttning i nya kvarteret Ladugården. I ett av husen blir det inte tillåtet att röka varken inomhus eller på uteplatser.

Kommunala Nyköpingshem förbereder för inflyttning i de fyra nybyggda hyreshusen med totalt 70 lägenheter i kvarteret Ladugården vid Husarvägen och Östra Kungsladugårdsvägen..

Uthyrningen påbörjas direkt efter nyårshelgen. Då kommer det att finnas en visningslägenhet att titta in i för dem som är intresserade.

Läs ocksåFyra i en tvåa inte trovärdigt enligt värden

15 av lägenheterna kommer att hållas helt fria från rökning. Det gäller även på balkonger, uteplatser och övrig utemiljö.

– Det här blir de första rökfria lägenheterna i Nyköping, säger Martina Hefling, Nyköpingshems kundcenterchef.

Enligt henne är rökning i hyreshus ett stort problem både för hyresgäster och hyresvärd.

Läs ocksåUtredning om trångboddhet kan ge oönskade konsekvenser

– Många lider oerhört. Vi har jättemånga störningsärenden kopplade till grannarnas rökning. Dessutom blir det oerhört höga saneringskostnader.

Varför passar ni inte på att göra hela området rökfritt?

– Vi har gjort bedömningen att vi ska börja med det här huset som pilotprojekt  och se vart det tar vägen. Men jag är övertygad om att det finns en stor efterfrågan på rökfria bostäder.

Läs ocksåS-ombuden: Marknadshyror i nybyggt ingen bra idé
Läs också Okej att låta vännerna låna sovrummet i väntan på bostad Hyresgäster i Nybro bjuds på teater

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.