Annons

Rökfritt när Nyköpingshem bygger nytt

Nyköping Nyköping får sina första helt rökfria lägenheter när det efter årsskiftet blir inflyttning i nya kvarteret Ladugården. I ett av husen blir det inte tillåtet att röka varken inomhus eller på uteplatser.

Kommunala Nyköpingshem förbereder för inflyttning i de fyra nybyggda hyreshusen med totalt 70 lägenheter i kvarteret Ladugården vid Husarvägen och Östra Kungsladugårdsvägen..

Uthyrningen påbörjas direkt efter nyårshelgen. Då kommer det att finnas en visningslägenhet att titta in i för dem som är intresserade.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

15 av lägenheterna kommer att hållas helt fria från rökning. Det gäller även på balkonger, uteplatser och övrig utemiljö.

– Det här blir de första rökfria lägenheterna i Nyköping, säger Martina Hefling, Nyköpingshems kundcenterchef.

Annons

Enligt henne är rökning i hyreshus ett stort problem både för hyresgäster och hyresvärd.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

– Många lider oerhört. Vi har jättemånga störningsärenden kopplade till grannarnas rökning. Dessutom blir det oerhört höga saneringskostnader.

Varför passar ni inte på att göra hela området rökfritt?

Annons

– Vi har gjort bedömningen att vi ska börja med det här huset som pilotprojekt  och se vart det tar vägen. Men jag är övertygad om att det finns en stor efterfrågan på rökfria bostäder.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.
Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.