HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Så blev 54 000 kronor bara 2400

Dalarna Hela badrummet skulle göras i ordning när åtta kakelplattor lossnade. Men till slut hittade hyresvärden en lösning att laga endast det som gått sönder.

Hem & Hyra har tidigare berättat om hyresvärden Carlstaden som ville ha 54 000 kronor plus moms när åtta kakelplattor lossnade i Hans och Marie Hammarbergs badrum.

Carlstadens ägare Johan Widén menar att det inte var hans förslag att hela badrummet skulle göras i ordning när de åtta kakelplattorna lossnade.

Läs ocksåKräver att få ta över kontraktet – trots hyresskuld på 250 000Hyresvärden ville renovera badrummet till ett normalt standardutseende. Men hyresgästerna ville att det skulle återställas som det såg ut innan branden.

– Ingen av de kakelfirmor vi konsulterade var villiga att sätta upp endast åtta kakelplattor. De ville göra hela badrummet eller inget alls, säger Johan Widén.

Nu visade sig en av bostadsbolagets anställda kunna sätta upp plattorna, och därför blev priset i stället 2400 kronor.

– 54 000 kronor för åtta hade ju varit hutlöst – det vill ju ingen betala. Men det var som sagt för hela badrummet. Nu slapp det bli massa extrakostnader genom att vi kunde göra så här. Även om en hyresgäst gjort fel, vill vi inte att hyresgästen ska känna sig… jag menar om man kan rätta till saker utan att ta ut så mycket pengar så tjänar vi alla på det, säger Johan Widén.

Läs ocksåHyresgästen Erik: "Rikshem ville ha 700 spänn för en 20 år gammal toasits"Erik Lindgren vid sitt tidigare lägenhetshus i Gottsunda i Uppsala. Erik bestred sin flytträkning som han tyckte var märklig och inte ville betala.

Johan Widén säger sig sakna tillräcklig fackkunskap i att avgöra om underarbetet var dåligt utfört på de kakelplattor som lossnade.

Läs mer om skadestånd här.

Se filmen här:

Läs ocksåRikshem vill ha tusentals kronor för fuktskadade köksluckor – trots att Javed felanmäldeJaved Hussain framför en buske på en innergård med äldre bostadshus, Javed bestred sin flytträkning

Läs också Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen Glömde pasta på spisen - får betala 200 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.