Annons

Sandvikenhus begär medling

Sandviken Hyresgästföreningen har sagt nej till Sandvikenhus hyreskrav. Företaget ville höja hyran med 5,2 procent i ett tvåårsavtal. Nu väntar parterna på ett medlarbud.

Sandvikenhus tvingas att begära medling hos Hyresmarknadskommittén, HMK. Godkänner inte parterna det budet kommer förhandlingarna med Hyresgästföreningen att stranda.

– Vi hade hoppats på litet lugn och ro med ett tvåårsavtal, andra bolag har lyckats med det. Nu kommer det att dröja till mitten av januari innan vi får HMKs medlingsbud och kan gå vidare, säger Jenny Glumoff, kommunikationschef på Sandvikenhus.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det var vid sitt möte igår kväll som Hyresgästföreningens stora förhandlingsdelegation sa nej till Sandvikenhus bud som innebar en hyreshöjning på 5,2 procent över två år. 

Annons

– Till skillnad från den andra organisationen för hyresgäster i Sandviken, Sandvikenboendet, som redan sagt ja, så ser inte vi någon anledning att gå med på Sandvikenhus bud. Företaget har gjort sådana höjningar de senaste åren att det borde innebära att de inte behöver vad de yrkar på i år, säger Britt-Lis Bivall. 

Hon påpekar också att Sandviken inte höjer fjärrvärmetaxan i år, räntorna är låga och Konsumentprisindex ligger still.

Annons
Läs ocksåJätteutdelning ur Sandvikenhus kritiseras

Sandvikenhus yrkade när förhandlingarna inleddes på att få höja hyrorna med 3,8 procent, det näst högsta budet i länet.

Läs också Hyrorna i Gävle och Sandviken klara Höjt byggstöd till Sandviken Hundratals unga ska sommarjobba hos hyresvärdarna Snart börjar sommarjobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.