Annons

Sandvikenhus sämst i länet

Gävleborg Medlemmar i Hyresgästföreningen som hyr kommunalt i Sandviken är mest missnöjda med sin hyresvärd. Bäst trivs de som hyr av Ovanåkers bostadsföretag.

Hyresgästföreningen frågade i fjol sina 8 000 medlemmar i Gävleborgs län och Tierps och Älvkarleby kommuner hur nöjda de var med sin hyresvärd. 

Av den redovisning av svaren från de medlemmar som hyr av ett kommunalt bostadsföretag som Hem & Hyra tagit del av framgår att missnöjet är störst i Sandviken.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Av sammanlagt 52 frågor om allt från lägenhetens standard och bemötandet från hyresvärdens personal till närliggande service och sophantering fick Sandvikenhus negativa svar på 44 av frågorna. Det största missnöjet gäller hyresnivån, tvättstugor och grönområden. 

Annons

Mest nöjda är de medlemmar som hyr av Aefab i Ovanåkers kommun. Bolaget fick bara ett negativt svar; hyresgästerna är inte nöjda med tillgången på bredband.

Tvåa och trea på listan över flest negativa svar är Hoforshus som fick 36 negativa svar på 52 frågor och Nordanstigsbostäder som fick 29 negativa svar.

Läs ocksåNorrlands värdar får sämst betyg – men det finns undantag

På listan över kommunala bostadsföretag med övervägande positiva siffror kom Hudiksvallsbostäder, med 46 positiva svar på 52 frågor tvåa, och Bollnäsbostäder som fick 39 positiva svar kom trea.

Annons

I tabellerna till höger finns alla Gävleborgs läns kommunala bolag med. På vissa frågor har medlemmarna gett svar som inte kan sägas vara varken positiva eller negativa, därför blir inte summan 52 frågor alla gånger om positiva och negativa svar adderas.

Fakta: Antal positiva svar på 52 frågor
Aefab 51
Hudiksvallsbostäder 46
Bollnäsbostäder 39
Ockelbo 28
Ljusdalshem 25
Nordanstig 19
Söderhamn 15
Gavlegårdarna 7
Hofors 7
Sandvikenhus 4
Fakta: Antal negativa svar på 52 frågor
Sandvikenhus 44
Hofors 36
Nordanstig 29
Gavlegårdarna 25
Söderhamn 24
Ljusdalshem 17
Ockelbo 17
Bollnäsbostäder 7
Hudiksvallsbostäder 2
Aefab 1
Läs också Bostadstopparna i Vingåker och Nykvarn tjänar mest per lägenhet Chockhöjd hyra för flera tusen hyresgäster Hon är HFAB:s nya vd i Halmstad Lerum bildar kommunalt bostadsbolag i höst

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.