Annons

Sänkt hyra för nybygge i Växjö

Kronoberg Växjöbostäder och Växjö kommunföretag har beslutat att ändra investeringskalkylen och sänka hyrorna för kvarteret Docenten på Campus. Anledningen är att marknaden i dag ser annorlunda ut än för två år sedan då beslutet om hyrorna togs.

Den tidigare kalkylen för Docenten bygger på de kostnader och risker som finns med investeringen. Men Växjöbostäder menar att risken i området nu bedöms lägre och därför kan de sänka kravet på avkastningen och därmed sänka hyrorna.

Att förändra kalkylerna nära inflytt är inget ovanligt, enligt Maria Säterdal, Växjöbostäders vd.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det är inte ovanligt att man uppdaterar kalkylerna för en nybyggnation, det har vi gjort förut. På två år händer mycket och all nybyggnation i området gör att vi nu kan förändra våra tidigare kalkyler och därmed sänka de tidigare satta hyrorna med drygt 480 kronor i månaden  för en etta med kokvrå, säger hon i ett pressmeddelande.

Maria Säterdal fortsätter:

Annons

– Vi bedömer inte längre risken med investeringen lika stor. Det gör att vi kan sänka vår riskbedömning och ändå behålla en marknadsmässig avkastning.

Läs ocksåHär är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt"Fristadbostäders vd Kjell -Ove Sethson är stolt och glad över att det nya trygghetsboendet Prästängen vann utmärkelsen Allmännyttans bästa bygge 2024.

Docenten kommer att vara inflyttningsklart första augusti. Totalt handlar det om 248 studentlägenheter.

– Vi är glada att vi nu kan sänka hyrorna något och att fler kan ta del av våra nya studentbostäder. Docenten har varit ett framgångsrikt och rekordsnabbt projekt som förutom att skapa nya hyresrätter också skapat nya arbetstillfällen lokalt, säger Anders Bengtsson (C), Växjöbostäders ordförande, i pressmeddelandet.

Annons

Efter sänkningen kommer en etta med kokvrå på 27,4 kvadratmeter att kosta 6 216 kronor i månaden.

Läs ocksåCentralt boende mitt i smeten – om pippin själv får väljaEn fiskmås har lagt bo mitt i en trafikerad korsning. Bussar åker förbi och en andra bild visar äggen den ruvar på.
Läs också Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.