HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sänkt hyra för nybygge i Växjö

Kronoberg Växjöbostäder och Växjö kommunföretag har beslutat att ändra investeringskalkylen och sänka hyrorna för kvarteret Docenten på Campus. Anledningen är att marknaden i dag ser annorlunda ut än för två år sedan då beslutet om hyrorna togs.

Den tidigare kalkylen för Docenten bygger på de kostnader och risker som finns med investeringen. Men Växjöbostäder menar att risken i området nu bedöms lägre och därför kan de sänka kravet på avkastningen och därmed sänka hyrorna.

Att förändra kalkylerna nära inflytt är inget ovanligt, enligt Maria Säterdal, Växjöbostäders vd.

Läs ocksåFlyttkedjor når inte fram till låginkomsstagare

– Det är inte ovanligt att man uppdaterar kalkylerna för en nybyggnation, det har vi gjort förut. På två år händer mycket och all nybyggnation i området gör att vi nu kan förändra våra tidigare kalkyler och därmed sänka de tidigare satta hyrorna med drygt 480 kronor i månaden  för en etta med kokvrå, säger hon i ett pressmeddelande.

Maria Säterdal fortsätter:

– Vi bedömer inte längre risken med investeringen lika stor. Det gör att vi kan sänka vår riskbedömning och ändå behålla en marknadsmässig avkastning.

Läs ocksåHyran höjs 2,7 procent hos Växjöbostäder

Docenten kommer att vara inflyttningsklart första augusti. Totalt handlar det om 248 studentlägenheter.

– Vi är glada att vi nu kan sänka hyrorna något och att fler kan ta del av våra nya studentbostäder. Docenten har varit ett framgångsrikt och rekordsnabbt projekt som förutom att skapa nya hyresrätter också skapat nya arbetstillfällen lokalt, säger Anders Bengtsson (C), Växjöbostäders ordförande, i pressmeddelandet.

Efter sänkningen kommer en etta med kokvrå på 27,4 kvadratmeter att kosta 6 216 kronor i månaden.

Läs ocksåHär finns allt om stadsflytten
Läs också De vill frigöra stora hem Ockelbogårdar vill sälja hus för att minska underhållsberget

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.