Annons

Sänkt hyra för nybygge i Växjö

Kronoberg Växjöbostäder och Växjö kommunföretag har beslutat att ändra investeringskalkylen och sänka hyrorna för kvarteret Docenten på Campus. Anledningen är att marknaden i dag ser annorlunda ut än för två år sedan då beslutet om hyrorna togs.

Den tidigare kalkylen för Docenten bygger på de kostnader och risker som finns med investeringen. Men Växjöbostäder menar att risken i området nu bedöms lägre och därför kan de sänka kravet på avkastningen och därmed sänka hyrorna.

Att förändra kalkylerna nära inflytt är inget ovanligt, enligt Maria Säterdal, Växjöbostäders vd.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Det är inte ovanligt att man uppdaterar kalkylerna för en nybyggnation, det har vi gjort förut. På två år händer mycket och all nybyggnation i området gör att vi nu kan förändra våra tidigare kalkyler och därmed sänka de tidigare satta hyrorna med drygt 480 kronor i månaden  för en etta med kokvrå, säger hon i ett pressmeddelande.

Maria Säterdal fortsätter:

Annons

– Vi bedömer inte längre risken med investeringen lika stor. Det gör att vi kan sänka vår riskbedömning och ändå behålla en marknadsmässig avkastning.

Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.

Docenten kommer att vara inflyttningsklart första augusti. Totalt handlar det om 248 studentlägenheter.

– Vi är glada att vi nu kan sänka hyrorna något och att fler kan ta del av våra nya studentbostäder. Docenten har varit ett framgångsrikt och rekordsnabbt projekt som förutom att skapa nya hyresrätter också skapat nya arbetstillfällen lokalt, säger Anders Bengtsson (C), Växjöbostäders ordförande, i pressmeddelandet.

Annons

Efter sänkningen kommer en etta med kokvrå på 27,4 kvadratmeter att kosta 6 216 kronor i månaden.

Läs ocksåMögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksidaEn barnsäng i en vindsskrubb utan fönster, ett nedgånget hus och en madrass mitt i ett kök.
Läs också 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.