HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Seger på hemmaplan

Tyresö Expertkommentator i TV och OS i sommar. Mycket händer i fotbollspelaren och nyblivna Enskedebon Caroline Segers liv.

”Bra match ni gjorde i går”, säger gymbesökaren till Caroline Seger och försvinner in i lokalen på Tyresö gym. Hon tackar och ler stort så att de vita tänderna syns. Det är dagen efter att Caroline Segers lag Tyresö FF har slagit LdB Malmö och hon har precis avslutat ett lätt träningspass på gymmet. Tyresö FF siktar på en topplacering i årets allsvenska och har värvat Caroline Seger och världsstjärnan Marta.
– Jag trivs jättebra i Stockholm, roligast är att åka tunnelbana och kolla på folk. Alla får vara som man vill här, säger Caroline Seger.
När styrelsen i Tyresö FF inte lyckades hitta en hyresrätt åt henne så köpte hon en lägenhet.
– Det var kompisar som tipsade om Gamla Enskede och jag trivs jättebra, det känns som jag hittat drömlägenheten.

De första trevande stegen på proffskarriären togs när pappan, fotbollstränaren, tog med dottern till fotbollsplan som treåring. Men att hon färdades från lilla Gantofta utanför Helsingborg till Malmö, Linköping, Philadelphia och Buffalo i USA, för att slutligen landa i Gamla Enskede, beror nog mer på hennes farmor.
– Hon är väldigt envis och jag tror jag fått det från henne. Jag vill hela tiden ha utmaningar och bli bättre.
Men första gången hon flyttade för att spela fotboll var hemsk.
– Jag var van vid min familj och en stor villa och hamnade ensam i ett litet studentrum.

Läs ocksåHem & Hyras porträttserie blir utställning

Sedan dess har det blivit många flyttar och oftast har hon trivts. Men hon saknar inte lägenheten i Buffalo som låg så öde att det inte fanns något att göra eller den svenska privatvärden som övervakade Caroline Seger så mycket hon till slut fick nog och flyttade.
Hon saknar inte heller vissa rumskompisar i landslaget, som tjejen som grälade med sin pojkvän i telefon en hel natt.
– En annan snarkade så fruktansvärt att jag inte kunde sova trots att jag både hade bomull och Ipod i öronen, säger hon.
Sedan 2007 delar hon rum med vännen Therese Sjögran.
– Vi är lika och har samma sömnrutiner och det är jätteviktigt när man ska bo ihop länge.

Fakta: Caroline Seger

Ålder: 27 år.Bor: Gamla Enskede.Yrke: Fotbollsspelare.Familj: Särbo.Aktuell med: Kapten i damlandslaget som spelar sommar-OS i London. Mittfältsstjärna i Tyresö FF, en av favoriterna att vinna damallsvenskan.

Läs också Helsingborgaren Ulf är sambo med 150 tavlor Hon går utanför ramarna “Jag är den kvinnliga versionen av Zlatan” Han kan området som sin egen ficka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.