HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Helsingborgaren Ulf är sambo med 150 tavlor

Helsingborg Som 22-åring knackade han dörr och sålde tavlor. Det var början på ett långvarigt samlande. Nu är Ulf Tunström sambo med 150 tavlor i Helsingborg. Hur funkar det? Hem&Hyra reder ut.
Foto: Petra Martinsson

Vad  hände med det vita, rena, minimalistiska hemma hos dig? Rådande trend bland många.
– Ah fy f-n. Så tråkigt. Det blir inget hem av det.

Hur många tavlor får plats på en vägg?
– Hm … 25, det har jag på någon. Men på någon vägg hänger det bara tre. Det beror på storlekarna.

Läs ocksåSommarjobbet blev en fullträff

Vilken tavla är din favorit, om man nu kan ha en favorit bland 150 tavlor?
– Det kan man. Men jag har väl 3-4 stycken.

Men om du bara får välja en favorit?
– Varvsarbetaren som Göran Segergren har gjort. Jag gillar både motivet, det är ett arbetarporträtt, och att rent yrkesskickligt är den så bra. Det är en bild av en varvsarbetare i Landskrona.

Hur tänker du kring hål-i-väggen-problematiken?
– Jag använder bara smala nubb. De gör inga stora hål och tavlorna är inte så tunga. De flesta av mina väggar är innerväggar och har ett material som passar för det. Jag har aldrig borrat, det vill jag inte.

Läs ocksåKlimatsmart bygga med gammalt material – pilotprojekt i Helsingborgbygga med gammalt material


Hur började samlandet?
– Jag var 22 år och hängde med en annan person som knackade dörr och sålde tavlor av en konstnär från Viken. Kort efter det köpte jag min första tavla och det var då det började. Jag köper fortfarande på auktioner och så. Förutom de här tavlorna som jag har på väggarna har jag ungefär 300 förvarade.

Vilken är din favoritkonstnär?
– Anders Zorn. För hans yrkesskicklighet. Hans verk säljs dyrt men skulle han vara fransman skulle man få lägga till en nolla på prislappen.

Läs också Behöver lagerplats – men nekas hyra ut i andra hand Levande laboratorium - för hyresgästers transporter Helsingborgshems vinst högre än väntat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.