Annons

Sen med hyran – barnfamilj måste flytta

Västra Götaland En småbarnspappa i Borås har under nästan fem års tid systematiskt betalt in hyran för sent. En arbetsskada i ryggen med arbetslöshet som följd är orsaken, enligt mannen. Nu tvingas han flytta.

Hyresgästen skrev ett känslosamt brev till hyresnämnden där han vädjade om att få bo kvar. Han anser att han efter hårt arbete äntligen kommit ikapp sig med ekonomin.

Annons
Det allmännyttiga bostadsbolaget har tröttnat på att hyran konstant kommer någon eller några veckor för sent. Trots att mannen inte har någon skuld till bolaget vill de inte ha kvar barnfamiljen som hyresgäst.
Hyresnämnden gick på hyresvärdens linje och ålägger mannen att genast flytta från lägenheten, förrådet och parkeringsplatsen. Flyttar inte familjen frivilligt kommer familjen att avhysas därifrån och tvingas betala kostnaderna för detta. 

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.