Annons

Sent hyreskrav bland regionens högsta

Tanum 5,3 procent. Så mycket vill kommunala Tanums Bostäder höja hyran nästa år och det är ett högt krav som bara Munkedals Bostäder slår.

Tanums kommunala bostadsbolag har drygt 600 lägenheter och vill nu att hyrorna ska höjas med hela 5,3 procent. Ökade kostnader för fastighetsskötsel och höjda taxor anges som skäl till yrkandet.

Det skulle innebära en saftig höjning. En hyresgäst som i dag betalar 5 000 kronor i månaden skulle, om kravet gick igenom, få punga ut med 265 kronor mer i månaden och sammanlagt över 3 000 kronor mer om året.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bolaget vill höja hyrorna från och med årsskiftet. Men kravet kommer sent och inte förrän den 9 januari ska Tanums Bostäder och Hyresgästföreningen sätta sig ner vid förhandlingsbordet. Det innebär att om avtalet börjar gälla från årsskiftet, kommer hyresgästerna att få betala höjningen för januari retroaktivt.

Annons
Läs också Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Nu ska ödet avgöras för hyreshusen i Fjällbacka Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården Tanums Bostäders försäljningsplaner läggs på is Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.