HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Sjöbohem höjer hyran med 2,5 procent efter medling

Sjöbo Båda parterna accepterade medlingsbudet från Hyresmarknadskommittén. Det innebär att det kommunala bolaget i Sjöbo nu kan höja hyran mer än de privata värdarna.

Hyresgästföreningen och Sjöbohem kunde först inte enas om årets hyror. Sjöbohem ville höja hyrorna med 3,5 procent från den första januari men eftersom Hyresgästföreningen redan gjort en överensskommelse med Fastighetsägarna Syd, som företräder privata hyresvärdar i Sjöbo, på 2,28 procent menade föreningen att även Sjöbohem fick nöja sig med den nivån.

Nu har Hyresmarknadskommittén i Stockholm, där representanter från både SABO och Hyresgästföreningen ingår, medlat mellan parterna. Hyrorna för de flesta av kommunala Sjöbohems hyresgäster höjs med 2,5 procent från och med den 1 februari i år.

Läs ocksåMögel hot mot hans hälsa

– Budet ligger på en nivå som vi kunde acceptera.  Dessutom undantas de nyproducerade lägenheterna i kvarteret Badkappan helt från hyreshöjning och nyproduktionen i Blentarp får endast 1 procent i höjning, säger Thomas Lindgren, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons

Han medger att uppgörelsen innebär att Sjöbohem hamnar på en något högre hyresnivå än de privata värdarna.

– Men slår man ut höjningen på årsbasis för 2013 blir det i stort sett densamma som för de privata värdarma.

Annons
Läs ocksåAB Sjöbohem bygger bostäder med måttaLeny Fastighets AB påbörjar den tredje etappen av kvarteret Viljan.

Även 2012 hade Sjöbohem begärt att få höja hyran med 3,5 procent men efter att Hyresgästföreningen enats med de privata värdarna om en höjning på 2,8 procent accepterade Sjöbohem den lägre nivån.

Läs också Så mycket höjer Sjöbohem hyrorna Sjöbohem vill höja hyran med 1,65 procent Så mycket höjer Sjöbohem hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.