Annons

Skarp kritik mot Hyresgästföreningen i ny bok

Stockholm I dag ges boken ”Folkrörelse i fritt fall” ut. En bok som riktar skarp kritik mot Hyresgästföreningen region Stockholms verksamhet under de senaste åren. – Ja, visst är det skarpa anklagelser, men en rörelse som sätter sin egen fortlevnad framför sina medlemmars får lov att ta sådan kritik, säger författaren Björn Alfredsson.
Han menar att det är dags för hyresgästerna att organisera sig på nytt. Boken tar upp den strukturkritik som enligt Björn Alfredsson finns ute hos hyresgästerna.
– Det handlar om bristande förankring och rena manipulationer både från Hyresgästföreningen region Stockholm och från riksförbundet.
 
Arbetet med boken har pågått under tre år, Björn Alfredsson har haft svårt att sätta punkt för den flera gånger.
– Det har hela tiden dykt upp nya grejer. Det är detaljerade beskrivningar och noggrann genomgång av protokoll i olika ärenden.
 
Björn Alfredsson har genomfört bokprojektet med stöd av Hyresgästföreningen Södermalm och Nätverket för Hyresgästernas Boendetrygghet.​

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.