Annons

Skinnskatteberg vill höja med nära åtta procent

Västerås Skinnskattebergs kommun kräver den högsta hyreshöjningen i Västmanland, 7,75 procent. Minskade subventioner och behov av upprustning är orsakerna.

Minskade subventioner från kommunen är en av anledningarna till att tekniska förvaltningen behöver höja hyrorna för sina totalt 204 lägenheter, enligt Arne Hjorth, chef för sektorn teknik och service på Skinnskattebergs kommun. I år fick bostadsverksamheten en miljon i subventioner, nästa år är det budgeterat för 300 000 kronor.
 
– Året därpå tror jag att subventionerna är borta helt och hållet. Vi måste kompensera för detta på något sätt, säger han.
Enligt Hjorth hör Skinnskattebergs hyror idag till de lägsta i landet, 747 kronor per kvadratmeter.

Merparten av Skinnskattebergs kommunala hyreslägenheter byggdes under miljonprogrammet och är i stort behov av upprustning. Men några konkreta planer på att rusta finns inte för nästa år.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

— Det beror på hur det går i hyresförhandlingarna med Hyresgästföreningen. Måste vi pruta alltför mycket måste allt underhåll ställas in, säger Arne Hjorth.

Hyresförhandlingarna inleds på fredag.

Annons
Läs också Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” Åses stadsvandring blottlägger gränserna i Gränby Välkommen på nostalgitripp – här är lägenheten där allt är 1970-tal Hyresgäster och unga störs mer än andra – ny studie förvånar forskare Hyresgästen Karin: ”Vansinne att riva ut vacker originalinredning som hållit i 90 år!”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.