HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Skinnskatteberg vill höja mest i Västmanland

Västmanland Nu pågår hyresförhandlingarna med de kommunala bostadbolagen i Västmanland. Skinnskattebergs kommun kräver den högsta höjningen:7,75 procent.

Det näst högsta yrkandet på hyreshöjning kommer från Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund, NVK, som begär 4,28 procent för sina lägenheter i Norberg. För beståndet i Fagersta begär bolaget 3,45 procent. Västerås kommunala bostadsbolag Mimer har begärt 2,51 procent i hyreshöjning från och med 1 januari nästa år. Surahammarshus yrkar på på 3,4 procent och Kungsörs Fastighets AB på 3,6 procent. Med Salabostäder och Hallstahem pågår diskussioner, men utan att några specificerade krav på hyreshöjningar har nämnts.
Hans-Göran Lång, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, tycker att bolagens yrkanden i Västmanland i allmänhet ligger ovanligt högt i år.

– Med tanke på den låga inflationen och den vikande räntetrenden är kraven höga. Vi går mot kärvare tider, och då är det viktigt att hushållen har betalningsförmåga, säger han.

Annons
Läs ocksåHyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Köpings Bostads AB har inte kommit in med något yrkande än, deras hyror höjs inte från den 1 januari nästa år som de flesta bolag utan från den 1 mars.

Hem & Hyra har sökt Arne Hjorth, chef för sektorn teknik och service på Skinnskattebergs kommun, men utan att lyckas nå honom.

Annons
Läs också Hyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska lås Elbil inte ett alternativ för alla – här saknas det laddstolpar Värden ändrade sig – Majvor får mata sina taggiga vänner igen Explosion av förrådsinbrott under pandemin – här är de värst drabbade kommunerna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.