Annons

Skinnskatteberg vill höja mest i Västmanland

Västmanland Nu pågår hyresförhandlingarna med de kommunala bostadbolagen i Västmanland. Skinnskattebergs kommun kräver den högsta höjningen:7,75 procent.

Det näst högsta yrkandet på hyreshöjning kommer från Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund, NVK, som begär 4,28 procent för sina lägenheter i Norberg. För beståndet i Fagersta begär bolaget 3,45 procent. Västerås kommunala bostadsbolag Mimer har begärt 2,51 procent i hyreshöjning från och med 1 januari nästa år. Surahammarshus yrkar på på 3,4 procent och Kungsörs Fastighets AB på 3,6 procent. Med Salabostäder och Hallstahem pågår diskussioner, men utan att några specificerade krav på hyreshöjningar har nämnts.
Hans-Göran Lång, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, tycker att bolagens yrkanden i Västmanland i allmänhet ligger ovanligt högt i år.

– Med tanke på den låga inflationen och den vikande räntetrenden är kraven höga. Vi går mot kärvare tider, och då är det viktigt att hushållen har betalningsförmåga, säger han.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Köpings Bostads AB har inte kommit in med något yrkande än, deras hyror höjs inte från den 1 januari nästa år som de flesta bolag utan från den 1 mars.

Hem & Hyra har sökt Arne Hjorth, chef för sektorn teknik och service på Skinnskattebergs kommun, men utan att lyckas nå honom.

Annons
Läs också Okända män i trapphuset – grannlägenheten var en bordell: ”Jag misstänkte att något inte är som det ska” Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.