Annons

Skövdebostäder satsar på städhjälp

Skövde Trött på dammtussar och skitiga fönster? Skövdebostäder erbjuder hyresgästerna hushållsnära tjänster till förmånligare pris. – Vi försöker utveckla hyresrätten och hjälp med städning hänger ihop med hela boendesituationen, säger Viktoria Anderzén, förvaltningschef.

Kommunala Skövdebostäder mjukstartade redan förra året med att erbjuda hushållsnära tjänster till sina hyresgäster. Ett avtal med städbolag ger något lägre priser för att få hjälp med städning, fönsterputsning och lite annat. Prövotiden har fallit väl ut och nu lanserar bostadsbolaget tjänsten lite extra.

Annons
– För många är det svårt att få ihop vardagspusslet och fritiden blir allt viktigare därför väljer vi nu att puffa extra, säger Viktoria Anderzén.
Hjälp med hushållsnära tjänster har blivit möjligt sedan staten införde skatteavdrag för kostnaderna. Skattereduktion ges bara för arbetskostnad. Material- och resekostnader i samband med husarbetet ger inte rätt till skattereduktion.
 
 

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Kommunen som går mot strömmen - här startas en ny allmännytta Han blir ny vd för Uppsalahem Fagersta startar kommunalt bostadsbolag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.