Annons

Smultronbacken till hyresnämnden

Sandviken Förvaltningen av bostadsområdet Smultronbacken i Sandviken har stora brister. Nu vänder sig Hyresgästföreningen till hyresnämnden.

På ett bostadsmöte i september som Hem & Hyra tidigare skrivit om lovade Thomas Nilsson, fastighetschef på hyresvärden Provinsfastigheter, bland annat att tvättstugorna skulle rustas upp och en vaktmästare anställas. Men ingenting har hänt.

– Vi gav Thomas Nilsson chansen att möta hyresgästerna på mötet och vi försökte sprida ett positivt tankesätt, att alla skulle se framåt och inte fastna i det som varit, säger Jessica Sivsdotter, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen i Gävle.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Men inget av de löften som gavs har alltså infriats. I början av november skrev Hyresgästföreningen ett brev till Thomas Nilsson och påminde honom om vad han lovat men nu går alltså ärendet vidare till hyresnämnden.

Annons

I ett brev som skickas till Hyresgästföreningens medlemmar på Smultronbacken i dag skriver Jessica Salming att föreningen nu går till hyresnämnden för att kräva åtgärdsförelägganden och de hyresgäster som upplever att de har brister i sina lägenheter uppmanas att höra av sig till Hyresgästföreningen om de vill ha juridisk hjälp.

Hyresgästföreningen har också gjort enkäter bland de boende och genomfört en så kallad RIBB, rättslig inventering i befintlig bebyggelse. Bland annat fann man då mycket klotter, trasiga staket och hål i asfalten. 

Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

Hem & Hyra har inte lyckats nå Thomas Nilsson för en kommentar.

Annons
Läs också Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen Värd får backa om höga hyreshöjningar – domstol beslutar om lägre Bodde i både hus och hyrd lägenhet – men nu sätter hovrätten stopp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.