Annons

Smultronbacken till hyresnämnden

Sandviken Förvaltningen av bostadsområdet Smultronbacken i Sandviken har stora brister. Nu vänder sig Hyresgästföreningen till hyresnämnden.

På ett bostadsmöte i september som Hem & Hyra tidigare skrivit om lovade Thomas Nilsson, fastighetschef på hyresvärden Provinsfastigheter, bland annat att tvättstugorna skulle rustas upp och en vaktmästare anställas. Men ingenting har hänt.

– Vi gav Thomas Nilsson chansen att möta hyresgästerna på mötet och vi försökte sprida ett positivt tankesätt, att alla skulle se framåt och inte fastna i det som varit, säger Jessica Sivsdotter, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen i Gävle.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men inget av de löften som gavs har alltså infriats. I början av november skrev Hyresgästföreningen ett brev till Thomas Nilsson och påminde honom om vad han lovat men nu går alltså ärendet vidare till hyresnämnden.

Annons

I ett brev som skickas till Hyresgästföreningens medlemmar på Smultronbacken i dag skriver Jessica Salming att föreningen nu går till hyresnämnden för att kräva åtgärdsförelägganden och de hyresgäster som upplever att de har brister i sina lägenheter uppmanas att höra av sig till Hyresgästföreningen om de vill ha juridisk hjälp.

Hyresgästföreningen har också gjort enkäter bland de boende och genomfört en så kallad RIBB, rättslig inventering i befintlig bebyggelse. Bland annat fann man då mycket klotter, trasiga staket och hål i asfalten. 

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Hem & Hyra har inte lyckats nå Thomas Nilsson för en kommentar.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.