HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Solna JO-anmäls för flytten av rödingarna

Solna "De har uppenbart trixat". Hyresgästföreningen i Solna JO-anmäler kommunen. Beslutet att flytta Rödingarna togs hastigt och verkställdes innan det hann prövas rättsligt.
Ett av kulturhusen Rödingarna flyttades med lastbil i maj.

I maj flyttades två av Rödingarna. Nu anmäler Hyresgästföreningen i Solna kommunens handläggning till JO, Justitieombudsmannen. Husen skulle från början ställas på en betongplatta, men när bygglovet för den lösningen överklagades drogs ansökan tillbaka och ett provisoriskt bygglov om uppställning togs på delegation av en tjänsteman. Betongplattan var då redan byggd och finns kvar på platsen.

– Kommunen använder sin maktposition för att köra över folk. Här har man uppenbart trixat för att få igenom sin vilja, säger ordförande i Solna Hyresgästförening P-O Brogren, och fortsätter.

Läs också"Jag vill inte bli uteliggare igen" - Skarp JO-kritik efter många anmälningar om bostadstillägg

– Vi är oroliga när vissa vill begränsa möjligheterna att överklaga myndighetsbeslut. I ett demokratiskt samhälle måste man kunna pröva saker rättsligt, också om kommunen gör fel.

Det är 20 år sedan sist Hyresgästföreningen JO-anmälde Solna kommun. Den gången blev kommunen prickad.

Läs också Karin har bott nästan 70 år i lägenheten – ”jag vill inte flytta om jag inte måste” Hyr unikt hus av kommunen – flydde stan under pandemin Byggboom i Göteborg – Louisa är en av vinnarna Värre än väntat när Boplats granskar tillträdestider

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.