Annons

Spelade musik – nu får han flytta

Lund Vid 14 tillfällen under nio månader spelade 38-åringen så hög musik att störningsjouren tillkallades. Nu har hovrätten fått sista ordet: mannens kontrakt sägs upp.

Att 38-åringen, bosatt i Lund, älskade musik rådde ingen tvekan om. I princip dagligen, såväl tidig morgon som kvällar och nätter fick grannarna ta del av vad som spelades i stereon – ibland kunde spontankonserterna pågå flera timmar i sträck. Som följd regnade klagomålen in från andra i huset.

Mellan december 2014 och september i fjol fick hans lägenhet besök av störningsjouren inte mindre än 14 gånger. Vid varje tillfälle konstaterade personalen störningar i form av hög musik. När personalen knackat på ska hyresgästen meddelat att han inte höll med om att musiken var hög. Mot slutet avstod störningsjouren från att knacka på, eftersom de ändå inte fick önskad effekt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I höstas beslutade hyresnämnden i Malmö att 38-åringens hyresavtal ska rivas upp. 38-åringen ansågs ha åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst i för hög grad, och hade dessutom inte slutat störa sina grannar trots varningar från värden och pågående rättsprocess.

Annons

Själv hävdar 38-åringen att och att grannarna som klagat är överkänsliga för ljud och att hans egen granne också har fest ibland. Mannens juridiska ombud hävdar att de påstådda störningarna inte varit allvarliga och att hyresgäster i ett flerfamiljshus måste få lov att ”låta”. 

Hovrätten gör emellertid samma bedömning som tidigare rättsinstans. 38-åringen får drygt en månad på sig att flytta ut.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.
Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.