HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Sprängberget får toppbetyg som hyresvärd

Västerås 91 poäng av 100 möjliga. Den lilla hyresvärden Sprängberget i Västerås får toppbetyg i en medlemsundersökning som Hyresgästföreningen gjort.

I medlemsenkäten dinvärd.se har nästan 30 000 hyresgäster svarat på frågor om vad de tycker om sitt boende. Sprängberget med lägenheter på Drottninggatan i Västerås hamnade i topp med 91 av 100 möjliga poäng. Endast en värd har bättre betyg – Svalans Fastigheter i Tierp.

– Vi tycker det är viktigt att lyfta fram de värdar som är duktiga, så att de som inte får lika bra betyg får något att sikta på. Men alla har något att jobba med. Sprängberget behöver till exempel förbättra sina källsorteringsmöjligheter, säger Hyresgästföreningens Jens Lundberg, projektledare för dinvärd.se, i ett pressmeddelande.

Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

Även Västerås kommun slår sig in på topplistan med sina 78 poäng – en fjärdeplacering. 

Annons

– Sprängberget och Västerås kommun kan vara stolta över att leverera ett boende där människor trivs, det finns många andra exempel som sticker ut på ett negativt sätt, säger Jens Lundberg i samma pressmeddelande.

Fastighetsbolaget Sprängberget  är en av flera små värdar som fick bra betyg. Hyresgästerna gillar närheten till sin värd och att ha möjlighet till snabb service, framgår av undersökningen. Kommunala Mimer kom på åttonde plats i Västerås av de totalt 32 som finns med i undersökningen.

Annons
Läs ocksåRetroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjerRetroaktiva hyror, hyror,

Enkäten har skickats ut till Hyresgästföreningens samtliga medlemmar i Västmanlands och Gävleborgs län samt kommunerna Tierp, Heby, Gotland och Älvkarleby.

Läs också Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta Ekonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.