Annons

Sprängberget får toppbetyg som hyresvärd

Västerås 91 poäng av 100 möjliga. Den lilla hyresvärden Sprängberget i Västerås får toppbetyg i en medlemsundersökning som Hyresgästföreningen gjort.

I medlemsenkäten dinvärd.se har nästan 30 000 hyresgäster svarat på frågor om vad de tycker om sitt boende. Sprängberget med lägenheter på Drottninggatan i Västerås hamnade i topp med 91 av 100 möjliga poäng. Endast en värd har bättre betyg – Svalans Fastigheter i Tierp.

– Vi tycker det är viktigt att lyfta fram de värdar som är duktiga, så att de som inte får lika bra betyg får något att sikta på. Men alla har något att jobba med. Sprängberget behöver till exempel förbättra sina källsorteringsmöjligheter, säger Hyresgästföreningens Jens Lundberg, projektledare för dinvärd.se, i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Även Västerås kommun slår sig in på topplistan med sina 78 poäng – en fjärdeplacering. 

Annons

– Sprängberget och Västerås kommun kan vara stolta över att leverera ett boende där människor trivs, det finns många andra exempel som sticker ut på ett negativt sätt, säger Jens Lundberg i samma pressmeddelande.

Fastighetsbolaget Sprängberget  är en av flera små värdar som fick bra betyg. Hyresgästerna gillar närheten till sin värd och att ha möjlighet till snabb service, framgår av undersökningen. Kommunala Mimer kom på åttonde plats i Västerås av de totalt 32 som finns med i undersökningen.

Annons
Läs ocksåOkända män i trapphuset – grannlägenheten var en bordell: ”Jag misstänkte att något inte är som det ska”Pettersberg Bordell

Enkäten har skickats ut till Hyresgästföreningens samtliga medlemmar i Västmanlands och Gävleborgs län samt kommunerna Tierp, Heby, Gotland och Älvkarleby.

Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.