Annons

Stabschef slutar efter konflikt

Stockholm En intern schism skakar Hyresgästföringen i Stockholm. För två veckor sedan fick stabschefen Lena Ridemar lämna sin post. I måndags meddelade regionchefen Göran Hellberg personalen att hon också slutat på Hyresgästföreningen.– Vi har träffat en överenskommelse, sade han.

Lena Ridemar har arbetat på Hyresgästföreningen i över 25 år.
Vad konflikten består i vill inte Göran Hellberg närmare gå in på.

– Vi är överens om målen, men har olika syn på hur man ska jobba med verksamheten för att nå dit, sade han inför de cirka hundra närvarande på informationsmötet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lena Ridemar menar att det handlar om vart Hyresgästföreningen som organisation är på väg.

– Under det senaste halvåret har det därför varit svårt att samarbeta, främst med ledningen i Stockholm, men även med riksförbundets representanter. Konflikten handlar även om huruvida de anställda får tycka till om bostadspolitiska frågor på arbetsplatsen eller inte, säger Lena Ridemar.

Annons

När det blev känt att hon fått gå som stabschef sade en av hennes närmaste medarbetare, den bostadspolitiske utredaren Jonas Hagetoft, omedelbart upp sig.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Till saken hör också att Hyresgästföreningen Stockholm nu genomför en halvårslång kampanj för att försvara hyresrätten. Det är den största satsningen i föreningens historia och Lena Ridemar och Jonas Hagetoft ingick i kampanjledningen.

Efter beskedet om Lena Ridemars avgång krävde många medarbetare att få mer information. På mötet i måndags fick regionchefen Göran Hellberg kritik från ett antal anställda och flera uttryckte även oro både för verksamheten och det egna jobbet.

”Om Lena hade fel syn på verksamheten, så kanske jag också har det”, menade en av dem.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Göran Hellberg försäkrade att det här handlar om en person och att övriga inte behöver känna någon sådan oro. Han sade också att man ska se över delar av organisationen, däribland staben, och lovade se till att kampanjledningen åter förstärks snarast möjligt.

– Det viktigaste är ändå att vi fortsätter att jobba med Hyresgästföreningens stora frågor, påpekade Göran Hellberg.
Torborg Wärn, kanslichef på Hyresgästföreningen riksförbundet, förklarade vid mötet att hon har fullt förtroende för Göran Hellberg och ledningen i Stockholm.

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.