Annons

Stadens ljus ska locka besökare till Sorgenfri

Malmö Stadsdelen Sorgenfri i Malmö hamnar i strålkastarljuset när ljusarrangemanget Stadens ljus invigs på fredag.
Stadens ljus arrangeras i stadsdelen Sorgenfri mellan den 10-19 februari.
Foto: Bertil Göransson
Stadens ljus arrangeras i stadsdelen Sorgenfri mellan den 10-19 februari.

På fredag invigs årets upplaga av ljusarrangemanget Stadens ljus i Malmö. Ett satsning som vill lyfta fram de kvalitéer som finns i ett specifikt område, i år föll valet på Sorgenfri.
– Det handlar om att utveckla belysningen av stadsrummet i förhållande till social hållbarhet i samråd med de boende och aktörer i områdena. Vi vill involvera de som bor där för att skapa en bättre vardag, säger Johan Moritz, som arbetar som ljusdesigner för Malmö stad.

Med start klockan 18:30 invigs Stadens ljus med talare från Malmö stad och kommunala bostadsbolaget MKB. Besökaren utlovas en fartfylld eldshow och en en ny permanent ljusinstallation ska invigas. Under kvällen erbjuds även guidade turer i området, med start klockan 17.
– Jag tror att man kan förvänta sig att man får upplevelser som man inte riktigt förväntar sig av området. En del kommer att upptäcka en ny stadsdel och de som redan bor där kommer kanske att se på sin närmiljö på ett nytt sätt. Det blir något att prata om och känna stolthet kring, säger Johan Moritz.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Stadens ljus pågår till och med den 19 februari, men även om arrangemanget avslutas så är en del förändringar bestående.
– Vi har utvecklat och bytt ut hela belysningen i området. Den har suttit där sedan 70-talet så det var dags att göra något åt den, säger Johan Moritz.

Klicka här för att se en karta över området och läsa mer om arrangemanget.

Annons
Läs också Otrygghet i konstens spår När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.