Annons

Stångåstaden gjorde vinst på drygt 100 miljoner

Linköping Kommunägda bostadsbolaget Stångåstaden i Linköping gjorde 2010 en vinst på drygt 100 miljoner kronor och bolaget konstaterar ett framgångsrikt år. Hyresgästföreningen frågar sig om det inte vore bättre att investera i fastigheterna än att räkna hem stora vinster.​

​Resultatet, om man inte räknar med vinsten från en del fastighetsförsäljningar, blev 103,4 miljoner kronor 2010. Året innan var vinsten 98,7 miljoner kronor och för 2008 låg vinsten på 82,6.

Under 2010 sålde Stångåstaden en del hyreshus och om förtjänsten av försäljningen räknas in i resultatet blir vinsten 184,7 miljoner kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

”Vi kan summera ett år som varit framgångsrikt för oss”, säger Hans Lander, vd för Stångåstaden, i ett pressmeddelande.

”Även om väderförhållandena har varit allt annat än stabila så har försäljningen och en effektiv kostnadsjakt gjort att vi fått en stabil utveckling även under 2010”, konstaterar han vidare.

Annons

Benny Andersson på Hyresgästföreningen, som förhandlar hyrorna med bolaget, sätter vinsten i relation till antalet lägenheter, cirka 18 700 stycken.

Läs ocksåRapport: Så stor del av din hyra blir vinstpengar för hyresvärden

– Det innebär cirka 5 500 kronor per lägenhet. Och man kan fråga sig om det är bäst att få ett högt resultat, som man måste skatta för, eller att investera i fastigheterna, i form av underhåll, säger han.

Bolaget skriver i pressmeddelandet att både inledningen och avslutningen på 2010 innebar mycket snöröjning och oväntat höga kostnader.

Annons

– Trots det har man fått ett så här högt resultat. Då måste man ju ha hållit tillbaka på något annat, säger Benny Andersson.

Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.
 

Läs också Så vill hyresvärdarna göra Berga mer attraktivt Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats Hyreshöjningen skjuts upp - så här stor blir den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.