HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stockholm satsar på Billström

Stockholm Ordförandevalet närmar sig. Inför stämman väljer nu Stockholms delegation att gå emot valberedningen och stödja Annika Billströms kandidatur.

Maktkampen om ordförandeposten i Hyresgästföreningen går in i ett nytt skede när Stockholmsdelegationen enhälligt ställer sig bakom Annika Billström som förbundsordförande. Hon har hittills legat lågt och samtidigt som valberedningens förslag Marie Linder både gjort intervjuer och uttalat sig har Annika Billström svarat ”ingen kommentar”.

Stockholmsdelegationen tog i helgen beslut om att enhälligt rösta för Billström. Regionordförande Greger Björkegren kommenterar valet.

Läs ocksåHyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemangMichel Rowiński, porträttbild, i glasögon och halsduk. I bakgrunden till vänster syns ett höghus. Han står under en pergola. Michel har blivit suspenderad från sina förtroendeuppdrag i Hyresgästföreningen.

– Marie Linder och Annika Billström går inte att jämföra. Annika är den Hyresgästföreningen behöver, en kandidat som fastighetsägarna kan uppleva som ett kompetent bollplank, säger han.

Han räknar upp hennes meriter som finansborgarråd i Stockholm, ordförande i Svenska Bostäder och ledamot i Sabo. Och tillägger att hon dessutom kommer från landet – från Östersund.

Marie Linder bor i Tyresö och är nominerad av bland annat sin egen Hyresgästförening. Ett delikat dilemma för stämmodelegaten därifrån.

Läs ocksåÖverenskommelsen klar – hyrorna höjs för 165 000 Stockholmare

– Det känns sådär. Men jag är lojal och kommer att rösta med delegationen, säger Tina Norrström, ordförande i Tyresöföreningen, och tillägger att det är en vinna-vinna-situation där valet står mellan två bra kandidater.

Delegationen valde också att gå emot valberedningen när det gäller förslaget till förbundsstyrelse. Tre stockholmare är föreslagna: Marie Linder som förbundsordförande, Clara Lindblom, omval och Anna-Lena Barth, nyval. Ingen av dessa sitter i regionstyrelsen och det anser stämmodelegationen är ett bekymmer.

– Nu satsar förbundet två miljoner på ett projekt där regionen och förbundet ska arbeta bättre tillsammans. Då behöver vi en representant i förbundsstyrelsen som kan vara brobyggare, säger Greger Björkegren.

Läs ocksåExplosionsartad ökning av hotellägenheter – Maria vräks när värden vill chockhöja hyranMaria Karlsson, lägenhetshotell, Senator, Jan Fredegård

Det finns flera personer från Stockholm nominerade till förbundsstyrelsen som antingen sitter eller har suttit i regionstyrelsen. Delegationen valde att ställa sig bakom sin regionordförande. Dessutom stödjer man ett nyval av Maj Lovén i valberedningen.

Läs också Hyreskonflikten över för 6 000 studenter - Alexander: "Ett svek av Hyresgästföreningen" Asta, 83, kastade sig ut på 4000 meters höjd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.