HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Stockholm satsar på Billström

Stockholm Ordförandevalet närmar sig. Inför stämman väljer nu Stockholms delegation att gå emot valberedningen och stödja Annika Billströms kandidatur.

Maktkampen om ordförandeposten i Hyresgästföreningen går in i ett nytt skede när Stockholmsdelegationen enhälligt ställer sig bakom Annika Billström som förbundsordförande. Hon har hittills legat lågt och samtidigt som valberedningens förslag Marie Linder både gjort intervjuer och uttalat sig har Annika Billström svarat ”ingen kommentar”.

Stockholmsdelegationen tog i helgen beslut om att enhälligt rösta för Billström. Regionordförande Greger Björkegren kommenterar valet.

Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

– Marie Linder och Annika Billström går inte att jämföra. Annika är den Hyresgästföreningen behöver, en kandidat som fastighetsägarna kan uppleva som ett kompetent bollplank, säger han.

Han räknar upp hennes meriter som finansborgarråd i Stockholm, ordförande i Svenska Bostäder och ledamot i Sabo. Och tillägger att hon dessutom kommer från landet – från Östersund.

Annons

Marie Linder bor i Tyresö och är nominerad av bland annat sin egen Hyresgästförening. Ett delikat dilemma för stämmodelegaten därifrån.

Läs ocksåRetroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjerRetroaktiva hyror, hyror,

– Det känns sådär. Men jag är lojal och kommer att rösta med delegationen, säger Tina Norrström, ordförande i Tyresöföreningen, och tillägger att det är en vinna-vinna-situation där valet står mellan två bra kandidater.

Delegationen valde också att gå emot valberedningen när det gäller förslaget till förbundsstyrelse. Tre stockholmare är föreslagna: Marie Linder som förbundsordförande, Clara Lindblom, omval och Anna-Lena Barth, nyval. Ingen av dessa sitter i regionstyrelsen och det anser stämmodelegationen är ett bekymmer.

Annons

– Nu satsar förbundet två miljoner på ett projekt där regionen och förbundet ska arbeta bättre tillsammans. Då behöver vi en representant i förbundsstyrelsen som kan vara brobyggare, säger Greger Björkegren.

Läs ocksåEkonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen

Det finns flera personer från Stockholm nominerade till förbundsstyrelsen som antingen sitter eller har suttit i regionstyrelsen. Delegationen valde att ställa sig bakom sin regionordförande. Dessutom stödjer man ett nyval av Maj Lovén i valberedningen.

Läs också Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.