Annons

Stor renovering i Johannelund i Linköping

Linköping ​Stångåstaden i Linköping genomför just nu en omfattande renovering av 42 lägenheter på Ödegårdsgatan i Linköping. Under åtta veckor får hyresgästerna bo i minibostäder på gården.

​Stångåstaden redovisar på sin hemsida att renoveringen påbörjats i Johannelund och blir omfattande. Det rör sig om att dra in ny el, nytt vatten och avlopp samt ny ventilation. Det blir också nya tapeter och golv samt nya kök och badrum.

Husen är byggda 1956 och Stångåstaden redovisar att behovet av renovering är stort. Man har haft problem med vattenskador och både ventilation och avlopp uppges vara dåliga.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Medan arbetet pågår måste hyresgästerna flytta ut. De får bo i så kallade minibostäder, om 18 kvadratmeter, på gården.

Enligt Hyresgästföreningen leder den stora renoveringsinsatsen till ökad standard och därmed till hyreshöjningar. Det blir drygt tusen kronor dyrare, i genomsnitt.

Annons
Läs också Framgång för hyresgäster i renoveringsstrid – möjligt välja bort åtgärder som höjer hyran Ingrid i Gottsunda fick besök av EU-projekt – så vill Uppsalahem minska sitt klimatavtryck Renoveringskaos och sparkad vd - nu växer ilskan mot det kommunala bolaget: "Vi får inga svar" Johan och hans dotter blir sjuka av bostaden – men hyresvärden har vägrat sanera Beslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.