Annons

Störande par får inte bo kvar

Vänersborg ​Ständiga bråk de flesta av veckans dagar. Besökande missbrukare som hänger i trappuppgången. Värden har vräkt hyresgästerna för tredje gången och efter beslut i hyresnämnden måste paret nu flytta.

​Paret har bott i lägenheten i Vänersborg sedan början av 2006. Strax därefter började klagomålen från grannarna strömma in. Redan efter åtta månader sa värden upp paret första gången.
Mannen och kvinnan har missbruksproblem men deras övervakare skrev till värden och berättade att de ville ha en chans att visa att de kunde bättra sig.
Sedan dess har det varit lugnt i maximalt någon vecka åt gången. Detta trots att paret fått både muntliga och skriftliga varningar och en andra uppsägning.

I början av året sa värden upp dem för tredje gången och ärendet gick nu till hyresnämnden för prövning.
Enligt privatvärden har paret grälat och skrikit så högt att det hörs in i andra lägenheter och ut i trappuppgången. Besökare till paret uppfattas som obehagliga av grannarna. Några grannar har slutat bjuda hem egna gäster och flera har uppgett att störningarna från paret och deras vänner är skälet till att de flyttat från fastigheten.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Under hyresnämndens sammanträde vittnade flera grannar samstämmigt om störningarna. En fastighetsskötare bekräftade bilden och berättade att han tagit emot otaliga klagomål från andra hyresgäster.
Paret motsatte sig vräkningen. Vid hyresnämndens sammanträde invände de också mot bilden av missbrukare i och utanför trappuppgången. De har bara släppt in ett fåtal besökare och kan inte lastas för andra som uppehåller sig utanför bostaden. 

Enligt hyresnämnden är det dock bevisat att paret uppträtt störande trots att de blivit tillsagda att bättra sig. Eftersom ingenting förändrats har de struntat i sina skyldigheter som hyresgäster så grovt att kontraktet inte ska förlängas.
Värden har gått med på att förlänga uppsägningstiden med två månader och hyresnämnden anser inte att det är skäligt med ytterligare uppskov.
Senast 30 juni måste paret flytta. 

Annons
Läs också 21-åring vägrade betala hyran – misshandlade sin hyresvärd med metallpinne Enköpingsbo kunde inte vistas i sin lägenhet på grund av kedjerökande granne Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgästen stal el från tvättstugan – nu riskerar han att bli vräkt Gör succé hos turister men stör grannarna - nu vill värden vräka mannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.