Annons

Hyresgästföreningen växer med 600 medlemmar

Nyheter Hyresgästföreningen fortsätter att växa. Men samtidigt som fler ansluter sig totalt sett fortsätter organisationen att tappa medlemmar i Stockholm.
Foto: Idha Tell
Hyresgästföreningens ordförande Marie Linder talar under ett mingel i Almedalen 2017.

Under 2017 fick Hyresgästföreningen 639 nya medlemmar. Det innebär att antalet medlemmar ökade för fjärde året i rad.

Den sista december var totalt 539 437 personer anslutna till föreningen. Störst ökning hade region Mitt med 892 personer. Även Södra Skåne och Västra Sverige fick flera nya medlemmar, trots att avgiften höjdes i den sistnämnda regionen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Där det finns aktiva lokala hyresgästföreningar stärker vi vårt grepp och lyckas också behålla fler medlemmar. Det är svårare att få tillväxt i områden utan lokal närvaro, sa Tony Praetorius, chef för medlemsutvecklingen i Västra Sverige, tidigare till Hem & Hyra om ökningen.

Annons

Men trots den positiva utvecklingen så har föreningen på vissa håll även tappat medlemmar.  Nedgången är som störst i region Stockholm, som backade med över 1 000 medlemmar under fjolåret.

Trots att bostadsfrågan varit väldigt het i huvudstaden, och trots att det byggs hyresrätter, så minskar medlemsantalet. Även föregående år tappade Stockholm medlemmar.

Läs ocksåNytt medlemsrekord i Storgöteborg

Så förändrades medlemsantalet under 2017

På lite längre sikt har medlemsantalet också ökat. 2017 är det fjärde året i rad då Hyresgästföreningen fått fler medlemmar. Det innebär att antalet medlemmar just nu är det högsta de senaste tio åren.

Annons

Så har antalet medlemmar förändras de senaste 10 åren

Läs också Föreningen ökar med 4 000 medlemmar Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Tusentals äldre hålls kvar i sitt hem mot sin vilja – Ingrid, 93: "Jag vill inte bo här ensam tills jag dör"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.