HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen växer med 600 medlemmar

Nyheter Hyresgästföreningen fortsätter att växa. Men samtidigt som fler ansluter sig totalt sett fortsätter organisationen att tappa medlemmar i Stockholm.
Foto: Idha Tell
Hyresgästföreningens ordförande Marie Linder talar under ett mingel i Almedalen 2017.

Under 2017 fick Hyresgästföreningen 639 nya medlemmar. Det innebär att antalet medlemmar ökade för fjärde året i rad.

Den sista december var totalt 539 437 personer anslutna till föreningen. Störst ökning hade region Mitt med 892 personer. Även Södra Skåne och Västra Sverige fick flera nya medlemmar, trots att avgiften höjdes i den sistnämnda regionen.

Läs ocksåNytt medlemsrekord i Storgöteborg

– Där det finns aktiva lokala hyresgästföreningar stärker vi vårt grepp och lyckas också behålla fler medlemmar. Det är svårare att få tillväxt i områden utan lokal närvaro, sa Tony Praetorius, chef för medlemsutvecklingen i Västra Sverige, tidigare till Hem & Hyra om ökningen.

Men trots den positiva utvecklingen så har föreningen på vissa håll även tappat medlemmar.  Nedgången är som störst i region Stockholm, som backade med över 1 000 medlemmar under fjolåret.

Trots att bostadsfrågan varit väldigt het i huvudstaden, och trots att det byggs hyresrätter, så minskar medlemsantalet. Även föregående år tappade Stockholm medlemmar.

Läs ocksåFöreningen ökar med 4 000 medlemmar

Så förändrades medlemsantalet under 2017

På lite längre sikt har medlemsantalet också ökat. 2017 är det fjärde året i rad då Hyresgästföreningen fått fler medlemmar. Det innebär att antalet medlemmar just nu är det högsta de senaste tio åren.

Så har antalet medlemmar förändras de senaste 10 åren

Läs också Nyanlända ska lättare få förstahandskontrakt Tomas hyra höjs med 90 kronor – klart med nya Halmstadhyror Radiotjänsts sena julklapp: En miljard kronor betalas tillbaka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.