Annons

Stort utskick för att hitta nya förtroendevalda

Malmö Hyresgästföreningen försöker hitta nya vägar för att få fler förtroendevalda. I förra veckan mejlade man drygt 14 000 medlemmar och lockade med ledarskapsutbildning.

Hyresgästföreningens regionstyrelse i södra Skåne har tagit initiativet för att försöka locka fler och nya förtroendevalda till organisationen. Bra utbildningar, bland annat inom ledarskap, är det man försöker locka med. Man söker personer som gillar att arbeta med människor med olika bakgrund, är lyhörda och kan skapa tydliga och meningsfulla aktiviteter.

Varför gör ni det här nu?
– Det ligger helt i linje med vår verksamhetsplan. Vi ska, på olika sätt, arbeta med att locka fler förtroendevalda, säger Kenneth Gustavsson, regionordförande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Har ni fått någon respons?
– Det är lite för tidigt att dra några slutsatser men det var några som svarade direkt och det är jättepositivt, säger Kenneth Gustavsson.

Annons

Har ni svårt att hitta nya förtroendevalda?
– Jag vill inte kommentera det. Jag vet inget om det utan det är tjänstemännen som arbetar med lokalt utvecklingsarbete som ska kommentera det.

I höstas beslutade Hyresgästföreningens regionfullmäktige att höja arvodena för regionordföranden och föreningsordföranden. Dessutom togs beslutet att se över föreningsindelningen i Malmö. Följden kan bli att dagens tre föreningar blir två. Då konstaterade Kenneth Gustavsson att man har svårt att få tag på förtroendevalda vilket var ett skäl till översynen. Läs mer om det här.

Annons
Läs ocksåKristin, 28 år, efterlyser fler unga efter ålderschocken: "Det var nästan ingen annan i min ålder"Kristin Westlund, 28 år, förtroendevald i Hyresgästföreningen i Karlskrona.
Läs också Så ska trenden vändas - Hyresgästföreningen vill få fler unga förtroendevalda Den stora hyresstriden är över – värdarna backar om dubbelhöjningen Mångårig regionordförande lämnar: ”Det är dags att släppa fram nytt folk” Anklagades för rasism – nu lämnar han alla förtroendeuppdrag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.