HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Student nekas hyra ut i andrahand

Nyheter Hyresgästen från Helsingborg vill studera i Malmö och hyra ut sin lägenhet. Nu ger värden avslag på ansökan och menar att hyresgästen kan pendla.

Hyresgästen har ett förstahandskontrakt på en etta i Helsingborg som han ville hyra ut för att kunna jobba och studera i Malmö. Han hade redan fixat en hyresgäst och var redo för sitt nya liv. Nu avslår hyresvärden andrahandsuthyrningen med motiveringen att det är pendlingsavstånd mellan Malmö och Helsingborg. Enligt värden är skälet inte beaktningsvärt.

Hyresgästen har tagit tvisten till hyresnämnden och beslut meddelas den första december.

Annons
Läs ocksåHyrde dyrt i andra hand av mellanhand – går miste om 60 000 kronorAndrahandslägenheten var nyrenoverad, med fiskbensparkett och stuckatur. Den var också mer än dubbelt så dyr som en lika stor etta i samma hus, där hyresgästen hade eget förstahandskontrakt.
Annons
Läs också Så gick det till när bedragarna lurades på Blocket – hyrde ut lägenheter som inte fanns Uppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus Fiskmåsar flockades i hundratal – så gick det för mannen som kastade ut sopor på gatan Virginia fick ja till att byta lägenhet – men därför blev det ändå stopp: "Jag känner mig uppgiven"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.