Annons

Succé för ny bostadskö men privatvärdar sviker

Skåne Dubbelt så många som man räknat med har anmält sig i den nya avgiftsbelagda bostadskön, Boplats Syd. Eftersom den kommunala bostadsförmedlingen var tänkt att vara självförsörjande

20 000 av de 55 000 personerna som tidigare fanns registrerade som bostadssökande i MKB:s lägenhetskö har betalat in årsavgiften. De som betalar köavgiften i tid får tillgodoräkna sig tidigare kötid hos MKB.

Annons
 
Boplats Syd är tänkt att vara ett gemensamt forum för bostadsletare i Malmö och intilliggande kommuner i sydvästra Skåne.
 
Bland de lediga objekten är det nästan uteslutande MKB:s lägenheter trots att tanken var att skapa en gemensam bostadskö för kommunägda och privatägda hyreslägenheter. Av 36 lediga lägenheter erbjuds bara fyra av privata värdar.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Värdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö Gratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostar Dömde skattefuskarens förklaring - ville lura till sig ett lägenhetskontrakt Ljög om jobb – döms till böter för lägenhetsfusk Gav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.