HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Susannes hus är illa däran – Rikshem höjer ändå hyran

Helsingborg Hon bor i ett hus som Rikshem ska totalrenovera och som gör henne sjuk. Ändå får hon en hyreshöjning som alla andra.
Foto: Petra Martinsson
Susanne Sjögren har redan packat ihop sina grejer. Hon vill flytta så fort hon bara kan.

Susanne Sjögren får ofta panik i sitt eget hem. Det är något med ventilationen och damm som trycks in i lägenheten som gör henne sjuk och stressad. Lederna sväller upp.

Miljöförvaltningen har varit här och konstaterade att ventilationen brast. Värden fixade frånluftsventiler men för Susanne Sjögren har det inte blivit någon skillnad.

Läs ocksåDe boendes seger blev kortvarig – nu tvingas de acceptera nya kökLinda Petersson bor med fyraårige sonen Oliver i en trea på Ernst Kristenssons gata i Lunden. Hon är tveksam till om de kommer att bo kvar efter den kostsamma stamrenoveringen. ”Jag hamnar inte på bar backe, men jag får lägga betydligt mer på att hyra i stället för att leva och hitta på saker med min son.”

PROBLEM MED VÄRDEN? Klicka här och gå med i FB-gruppen Värsta värden.

Hur som, huset ska renoveras och Susanne Sjögren har redan packat ihop. Men det drar ut på tiden, Susanne var redo redan förra sommaren. Enligt Rikshem är inte upphandlingen i hamn och i bästa fall kan man nu dra igång efter sommaren. Susanne Sjögrens panik får bestå.
– De säger att jag få vänta och stå ut men då kan de själva bosätta sig här. De säger att de har lägenheter till oss under renoveringen och vi ska evakueras så varför kan jag inte få flytta nu?

Susanne Sjögren och Patrik Fauland är övertygade om att det är något sjukt med huset. Hyresgästerna ska evakueras och huset renoveras men det drar ut på tiden.

Att hyran till råga på allt höjdes förstår hon inte alls.
– Det kan de väl inte göra när huset ska renoveras och är Rikshem inte rädda om sina fastigheter och sitt rykte, de är ju ett stort bostadsbolag.

Enligt Rikshem har Tränsgatan 1 och 3 ett omfattande renoveringsbehov för bland annat tak och stammar. Renoveringen skulle ha varit i gång.
– Tyvärr har upphandlingen dragit ut på tiden, förhoppningsvis kommer vi igång snart och vi uppdaterar de berörda hyresgästerna löpande kring tidplanen, säger regionchef Christofer Bernebring.

Tränsgatan 3 ligger på Fredriksdal i Helsingborg.

Hyreshöjningen på 1,65 procent, se förgående artikel, gäller från 1 februari men kommer inte förrän på majs hyresavi och måste betalas retroaktivt.

 

Läs ocksåNorrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna?
Läs också Hyresvärden gick under jorden – nu säljs husen på exekutiv auktion: ”Det här har inte varit schysst” Hyresgäster och unga störs mer än andra – ny studie förvånar forskare Hyreschock kan driva bort äldre – Leena, 77, väntas få 3 500 kronor i höjning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.