HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Svagt gehör för Mitts motioner

Dalarna Hyresgästföreningarna i region Mitt hade lämnat in ett tiotal motioner till förbundsstämman. De flesta av dem fick nej av stämman.

Motionerna handlade om allt ifrån föreningsteknikaliteter till utbudet i Hyresgästföreningen webbshop.

Föreningen i Örebro ville ha förtydliganden om vad som gäller om rösträtt i olika sammanhang och om rätten att inneha uppdrag men fick avslag i båda fallen. Det blev också nej till motionen om att val av studieorganisatör ska skrivas in i stadgarna.

Läs ocksåNej till ändrad valberedning på digitalt regionfullmäktige

Föreningarna i Södermanland hade varit flitiga motionärer men fick bara gehör i ett fall efter omröstning med siffrorna 95 för motionen och 65 emot. Det gällde att förbundsstyrelsen ska se över utbudet i webbshopen och verka för att det breddas.

Däremot blev det nej på motionerna om att förbundet ska verka för kommunala plattformer för lediga hyresrätter, stärka engagemanget i miljöfrågor och se över rutinerna kring förhandlingsarbetet så att lokala förutsättningar får större genomslagskraft. Här hänvisades till att liknande arbete redan pågår smat att det finns utrymme för att arbeta lokalt med frågorna.

Två av motionerna från region Mitt handlade om barns utsatthet på bostadsmarknaden och om att förbundet ska verka för att barnfamiljer inte ska kunna vräkas. Även här höll stämmoombuden med om styrelsens åsikter att arbete med frågorna redan pågår och motionerna ansågs därmed besvarade.

Läs ocksåSå påverkade pandemin medlemsantalet i MellansverigeRoland Pipenburg sitter vid sitt skrivbord.
Läs också Juristen lättade ankar Flitiga debattörer från BohusÄlvsborg-Skaraborg Vill släppa fram nya krafter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.